Zavrsen 12. Seasplash festival u Puli, serija festivala se nastavlja (FOTO)

Dimensions festival u Hrvatsku dovodi neka od najvećih imena svetske elektronske scene, a održava se na jednako čudesnoj lokaciji poluostrva i tvrđave Punta Christo pored Pule, od 28. do 31. avgusta

  • 0

Prošle nedelje u Puli na tvrđavi Punto Kristo završen je  12 po redu Seasplash festival.Brojni ljubitelji ovakvog zvuka uživali su 4 dana ,a svi Vi koji ste propustili ludu zabavu, možete da uživate u fotografijama koje samo prenose delić atmosfere.

Serija dobrih festivala nastavlja se u Puli zato ostanite uz Telegraf.

 

Koncertom Cariboua i tandema Darkside pod zidinama spektakularne pulske Arene otvara se treći Dimensions festival!

Arena u Puli, dve hiljade godina star i jedan od šest najvećih rimskih amfiteatara na svetu ponovno će postati jedinstvena kulisa za koncert otvorenja trećeg po redu Dimensions festivala. Dimensions festival u Hrvatsku dovodi neka od najvećih imena svetske elektronske scene, a održava se na jednako čudesnoj lokaciji poluostrva i tvrđave Punta Christo pored Pule, od 28. do 31. avgusta.

Dan pre početka samog Dimensions festivala, u sredu, 27. avgusta, pod zidinama Arene, uz pratnju celog benda, nastupiće će poznati kanadski muzičar i miljenik hrvatske publike - Caribou. Njegovi eklektični nastupi i korišćenje više bubnjara istovremeno kao i zanimljivi vizuali zaslužni su za reputaciju izvrsnog sastava uživo.

Sledeća muzička poslastica u Areni svakako je live nastup trenutno najuzbudljivijeg elektronskog tandema današnjice Darkside, kojeg čine proslavljeni njujorški producent Nikolas Jar i multiinstrumentalista Dejv Herington. Ovaj duo predstavit će aktuelni album „Psychic“ koji je već slovi za izdanje koje pomjera granice savremene muzike.

Arena će inspirisati i berlinskog producenta i kompozitora Nilsa Frahma koji je nekonvencionanim korišćenjem zastarjelih instrumenata i intimnom pristupu muzicinveć rano u svojoj karijeri stekao mnoge obožavatelje. Listu sjajnih imena na koncertu otvorenja Dimensions festivala zatvara pevač Kwabs, čiji snažan i produhovljeni vokal spaja afričku tradiciju s uticajima r‘n’b i gospel muzike te ih dovodi u sukob s zvukovima elektronskog, sintetičkog soula.

Uspeh prošlogodišnjeg i prvog koncerta otvorenja Dimensions festivala u Areni na kojem su nastupili Bonobo, Mount Kimbie, Portico Quartet i Andrew Ashong dalo je festivalu i njegovoj brojnoj publici posve novu dimenziju vrednu ponovnog dolaska.

Upravo je audio i video snimku s tog koncert Bonobo odabrao za svoj novi live album “The North Borders Tour” koji će svetlo dana trebalo ugledati početkom oktobra, što je još jedan dokaz atraktivnosti Arene kao koncertnog prostora.

Nakon otvarenja, Dimensions festival će sljedećih četiri dana trajanja na tvrđavi i poluostrvu Punta Christo predstaviti najbolje od house, techno, funk, soul, drum and bass, glazbene scene, a lista uključuje izvođače kao što su Jon Hopkins, Roy Ayers, Moodymann, Warpaint, Theo Parrish, Juan Atkins, Robert Hood, Gilles Peterson, Metro Area, Nina Kraviz, Floating Points, Omar, Mala, Kode 9, Ben Klock i više od 200 drugih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA