POČELA GITARIJADA: Viva Vox razdrmao publiku svetskim a Vlada Divljan hitovima "Idola" (FOTO)

Na festivalu u Zaječaru više hiljada posetilaca zabavljale su brojne muzičke zvezde, a manifestaciji su prisustovali i Putinovi bajkeri "Noćni vukovi". Brunu Langeru iz "Atomskog skloništa" dodeljeni su ključevi grada, koji je tako postao rokonačelnik

  • 4

Uz podršku Zaječarskog piva, nastupom brojnih muzičkih zvezda na jedinstvenoj Felix Romuliana sceni svečano je otpočela 48. po redu "Gitarijada" u Zaječaru. Sjajno veče otvorio je svojim koncertom hor "Viva Vox", koji je svojom karakterističnom interpretacijom izvodio razne svetske poznate numere.

Ređali su hitovi grupa "Queen", Rage Against The Machnine", "Nirvana", "Rammstein", što je oduševilo više hiljada posetilaca.

Nakon sjajnog nastupa hora "Viva Vox", predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković je tradicionalno dodelio ključeve grada ovogodišnje Gitarijade, i to Brunu Langeru, basisti grupe i jednom od članova grupe "Atomsko sklonište", koji je tako postao rokonačelnik.

Svirka se ubrzo nastavila, a svoje muzičko umeće pokazao je i Vlada Divljan. Poznati muzičar zabavljao je prisutne svojim pesmama, ali i hitovima grupe "Idoli", čiji je bio i član svojevremeno. Vlada je pevao  "Plastika", "Radnička jutra", "Radostan dan" i mnoge druge poznate numere.

Nakon Divljana nastupila je i Marija Šerifović. Inače, otvaranju "Gitarijade" prisutvovali su i Putinovi bajkeri "Noćni vukovi".

Kako se prave stvari nikada ne menjaju, posetioci festivala će i narednih dana moći da uživaju u izuzetnom ukusu Zaječarskog piva i upoznaju takmičarske, demo bendove, a posle finalne večeri, i zvaničnog pobednika 48. Gitarijade.

Kao pravi spoj muzike, tradicije i kvaliteta, na festivalu će nastupiti i legendarni rok bendovi poput Prljavog kazališta, "Partibrejkersa", "Riblje Čorbe", "Van Goga", "Goblina" i mnogih drugih.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    31. jul 2014 | 07:35

    ..*nastupila Marija Serifovic..* na otvaranju GITARIJADE...na suvo da se ubijes...nemam nista ni protiv takve vrste muzike,ali tajtato tome NIJE MESTO na tradicionalnoj ROK manifestaciji..po tome tamo mogu Karleusa,Ceca,Seka,Goga..ma Zorica Brunclik.,a masa bi cula turbo rokfolk i sto da ne, videla meso, izuzimam ocvalu Zoricu

  • Алекса

    31. jul 2014 | 01:38

    Марија Шерифовић!? Рок није мртав, али ће га убити ускоро. Што нису довели : КБО, Врисак генерације, Студени, студени( данас Новембар), Два минута мржње, Супер с карамелом, Чикине бомбоне и остале којима је рок значио нешто, а не Бору, Марију и остале дегенерисане профитере!?

  • shemsa

    31. jul 2014 | 13:13

    Kakav promasaj godine! Sramota me sto zivim u Zajecaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA