JUBILEJ: Hit "Bohemian Rhapsody" grupe "Queen" ima preko 100 miliona pregleda na Jutjubu (VIDEO)

Čuvena pesma nastala je davne 1975. godine, napisao je frontmen benda Fredi Merkjuri. Traje 5:55 minuta i nalazi se na albumu "A Night In Opera"

  • 1

Legendarni hit "Bohemian Rhapsody" grupe "Queen" premašio je cifru od 100 miliona pregleda na Jutjubu. Da podsetimo, čuvena pesma nastalea je davne 1975. godine, napisao je frontmen benda Fredi Merkjuri. Ona traje 5:55  minuta i nalazi se na albumu "A Night In Opera".

Singl je objavljen 31. oktobra 1975. godine, a odmah je dospeo na prvo mesto britanskih top-listi, i ostao je tamo 9 nedelja. Po tvrdnjama članova grupe, Fredi je već celu pesmu "Bohemian Rhapsody" imao u glavi.

Inače, direktori i producenti su se bunili kada su od grupe "Queen" dobili gotov proizvod, i tražili da se srednji deo ovog hita skrati, jer je pesma bila dva puta duža od prosečnog singla u to vreme. Smatrali su da numera neće biti puštana na radio-stanicama i da neće postići uspeh.

Međutim, pesma je postala pravi hit, koji se rado sluša i peva i dan danas. Inače za hit "Bohemian Rhapsody" postoje razne zanimljive činjenice. Evo i nekih od njih:

1. Naslov pesme se ne javlja nigde u tekstu.

2. Jedina pesma koja je u četiri kalendarske godine bila broj jedan na top-listama Britanije.

3. Bend "Queen" nije smatrao da se pesma može adekvatno odsvirati uživo, pa se srednji deo pesme nikad nije izvodio na koncertima.

4. Pesma je 1976 na mestu broj jedan bila zamenjena numerom "Mamma Mia" grupe ABBA. To je jedan od retkih slučajeva da se naslov pesme javlja u tekstu pesme koja je prethodila na top poziciji.

Poslušajte kako su Fredi Merkjuri i ostali članovi grupe "Queen" izveli ovu nezaboravnu numeru na stadionu "Vembli" 1986. godine:

(Telegraf.rs/Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Strašno

    2. avgust 2014 | 20:57

    Je koliko nebuloza ima više pregleda,mislim samo na muziku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA