Nina Badrić predstavlja Hrvatsku na Evroviziji

Poznata pevačica biće hrvatski predstavnik na poznatom muzičkom takmičenju

  • 0

HRT je ove godine odlučio da zaobiđe "glas javnosti" i sami su izabrali da će ih na Pesmi Evrvizije u Azerbajdžanu predstavljati Nina Badrić.

Javna televizija je izabrala Ninu Badrić, a nejna dužnost je da sa svojim autorskim timom ponudi pesmu sa kojom će otići u Baku. Sa HRT-a ističu da je "direktan" izbor izvođača podržao Institut glazbene industrije i druge muzičke kuće. Zbog ove odluke, javna televizija menja i ceo koncept Dore, čiji je tradicionalni vrhunac bio na završnoj večeri izborom "hrvatske pesme za pesmu Evrovizije".

Pre tog vrhunca gledaoci bi odslušali sve ponuđene pesme i telefonski glasali za svoje favorite. Već prošle godine HRT je počeo da napušta takav model i organizovali su takmičenje talenata, među kojima je bilo i nekoliko poznatih imena sa scene, koji su iz subote u subotu pevali tuđe pesme, a gledaoci su glasali za najboljeg. U finalu su završili Žak Hudek i Darija Kinzer koja je na kraju otišla na Evrosong u Nemačku.

Ove godine se sve menja. Dvadeseti rođendan Dore biće obeležen na način da će se prvo veče otpevati svih 19 pesama koje su predstavljale Hrvatsku u Evropi, a gledaoci će moći da  glaju za svoju "naj Doru". Drugo veče će "pobednica" Nina Badrić izvesti svoj "šou" i prvi put javno otpevati pesmu koja će predstavljati Hrvatsku na Evrosongu.

- Posle mnogo godina neučestvovanja na ovakvim manifestacijama konačno sam prihvatila direktan poziv HRT-a sa velikim zadovoljstvom. Osećam da imam kvalitetnu pesmu u koju verujem i da je ovo trenutak u kojem su se poklopile zvezde i nebo. I HRT i ja daćemo sve od sebe da na najbolji mogući način predstavimo Hrvatsku na predstojećem Evrosongu - rekla je poznata pevačica.

(Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA