WHOLE LOTTA LOVE: Ovo je najbolji gitarski rif svih vremena! (VIDEO)

Džimi Pejdž, nekadašnji gitarista grupe "Led Zeppelin" kaže da je oduševljen pobedom kao i da je želeo da napravi gitarsku deonicu koja će dotaći ljude

  • 5

Oko ovoga će se lomiti koplja, dok god postoji muzika, ali u anketi radija BBC 2 u kojoj su učestvovali muzički kritičari, producenti i radijski voditelji, za najbolji gitarski rif svih vremena je izabrana bravura Džimija Pejdža iz legendarne numere "Whole Lotta Love" benda "Led Zeppelin"!

 

U konkurenciji je bilo 100 rok klasika, a Pejdž nije krio svoje oduševljenje ovim priznanjem i rekao je da je želeo da napravi gitarsku deonicu koja će dotaći ljude, i u tome je uspeo, i kako navodi producent Stiv Levin: "Whole Lotta Love" je jedan od najvažnijih gitarskih rifova 20. veka", čim čujete dva tona, tačno znate što je to".

 

 

Na drugom mestu je rif iz pesme "Sweet Child O' Mine" grupe "Guns 'N Roses", a zatim slede "Back In Black" (AC/DC) i "Smoke On The Water" (Deep Purple).

 

Pri vrhu liste se nalaze i rifovi iz pesama "Layla" (Derek and The Dominoes), "How Soon Is Now?" (The Smiths), "Down Down" (Status Quo), "Money For Nothing" (Dire Straits), "You Really Got Me" (The Kinks) i "Money" grupe "Pink Floyd".

 

 

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dado-KO

    27. avgust 2014 | 01:29

    Jimmy Page je nista manje briljirao i u "Since i ve been loving you". Ovo su bile velike grupe. David Gilmour, Mark Knopfler, Jimi Hendrix, Clapton, Tocak, Stefanovski i da ne nabrajam, su virtouzi koji su proslavili gitaru kao instrument. Long live Rock n Roll.

  • Rs

    26. avgust 2014 | 22:17

    Kralj !!!

  • dzedajj

    27. avgust 2014 | 14:04

    Mislim da je ipak Ritchie Blackmore(Deep Purple,Rainbow),ostavio mnogo veci trag u gitarskom smislu nego Page.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA