Na današnji dan rođena je Ejmi Vajnhaus, podignuta statua u njenu čast (FOTO) (VIDEO)

Muzička zvezda, koja je preminula u 27-oj godini života od posledica trovanja alkoholom, danas bi napunila 31. rođendan

  • 7

Na današnji dan rođena jedna od najpopularnijih britanskih pevačica Ejmi Vajnhaus. U čast ove muzičke zvezde, koja je preminula je od posledica trovanja alkoholom i to u 27. godini života, podignuta je njena statua u Kempden Stejbls Marketu u Londonu.

Ovom događaju prisustvovali su pevačicini roditelji Dženis i Mič, kao i veliki broj ljudi.

Pogledajte kako je izgledalo predstavljanje statue u čast pevačice Ejmi Vajnhaus:

Ejmi Vajnhaus, koja bi danas napunila 31 godinu, ostavila je veliki trag tokom života. Tokom svoje kratke karijere, koja je trajala samo osam godina, Vajnhausova je stvorila neke od nazaboravnih hitova kao što su “Rehab”, “Back To Black”, “You Know I’m No Good”, “Valerie”, a zahvaljujući njima stekla je armiju obožavalaca širom sveta.

Muzikom je počela da je bavi u svom detinjstvu, a sa 19 godina potpisala svoj prvi profesionalni ugovor. Nakon što je svojim fantastičnim glasovnim mogućnostima fascinirala brojne menadžera, Ejmi 2003. godine objavljuje album prvenac koji je nosi naziv “Frenk”. Ovo muzičko ostvarenje je imalo pozitivne kritike, a Vajnhausovu su počeli da porede sa njenim proslavljenim koleginicama Erikom Badu i Ninom Simon.

Ova britanska pevačica svetsku slavu stiče kada je objavila svoj novi, legendarni album “Back To Black”. Njeno drugo muzičko ostvarenje slušano je izuzetno, a na brojnim svetskim top-listama našlo se na poziciji broj jedan. Ovaj album Ejmi Vajnhaus je iznedrio nekoliko nezaboravnih hitova kao što su „Rehab”, „Back To Black”, „You Know I m Good”, „Just Friends” i ostale. Časopis „Tajm” je numeru „Rehab” proglasio za najbolju pesmu u 2007. godini.

Iako je postala izuzetno slavna, Ejmi Vajnhaus je vodila veliku borbu sa alkoholizmom i drogama. Pevačicin otac Mič je pokrenuo „Ejmi Vajnhaus fondaciju”, sa ciljem podizanja svesti i podrške organizacijama koje pomažu mladim ljudima u borbi protiv zavisnosti.

Kao što je poznato, Ejmi je svoj poslednji nastup održala u Beogradu 18. jula 2011. godine, gde je, po navodima medija, bila u vidno alkoholisanom stanju te je jedva uspevala da peva. Samo mesec i po dana preminula je u svojoj kući u Kemdemu, Londonu.

Ejmi Vajnhaus je tokom svog života inspirisala brojne poznate muzičke zvezde kao što su Adel i Lejdi Gaga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaš novinar

    14. septembar 2014 | 16:16

    Alkohola.....narkomanka bre, i to teška. Al' da je pevala, jeste.

  • radovan

    14. septembar 2014 | 16:15

    Prava muzicka diva.

  • nezaboravna

    14. septembar 2014 | 20:54

    Super si bila amy, ziveo sam u njenoj area i obelezila je i moj zivot..bila je posebna,svoja,snazna i nepromenjiva. Retko ko ima tvoje kvalitete i ostaces upamcena u srcu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA