NAKLON DO NEBA: Mali Džoni i mali Đurađ pomažu poplavljenima iz Kraljeva (FOTO) (VIDEO)

Mladi rok bend, pod nazivom ”The Churlians” (“Dečurlija”), u kojem sviraju i Nikola Ranković Džoni i Đurađ Đuričić, održaće humanitarnu svirku za pomoć žrtvama poplava 12. oktobra oko 14 časova na Trgu Svetog Save u Kraljevu, u okviru akcije ”Oživi osmeh” i tako će, pored drugih učesnika, doprineti da 12 porodica dobiju dom

  • 4

Da ima nade za nove naraštaje u Srbiji, deca poput desetogodinjih muzičara Nikole Džonija Rankovića i Đurađa Đuričića, koje smo imali prilike da u javnosti upoznamo i po njihovom talentu i po humanom delu, uporno dokazuju da neki novi klinci itekako koračaju stazom pravi vrednosti!

Mladi rok bend, pod nazivom ”The Churlians” ili ti “Dečurlija”, održaće humanitarnu svirku za pomoć žrtvama poplava 12.oktobra oko 14h na Trgu Svetog Save u Kraljevu , u okviru akcije ”Oživi osmeh” i tako će ,pored drugih učesnika, doprineti da 12 porodica dobiju dom.

Želja je Kraljevčana, kako objašnjavaju organizatori je da se napravi manifestacija humanitarnog karaktera kakvu je jedino Beograd uspeo da realizuje. Ova ideja ima jedinu poruku, možete pogledati OVDE, a to je da se pomogne ugroženima u poplavama. Sredstva će se prikupljati prodajom bedževa sa sloganom akcije.

Nikolu Džonija Rankovića imali smo priliku da u javnosti upoznamo kao dobitnika plakete Novosti za podvig godine 2013. i dobitnika nagrade grada Beograda za herojsko delo 2013. godine, koje je zaslužno dobio kada je za svoj rođendan napravio humanitarnu svirku za malu Lanu Nikolić i na taj način donirao sve novčane čestitke za njeno lečenje.

Takođe, Džoni je pored brojnih muzičkih nagrada i svirki, bio i predstavnik naše zemlje na manifestaciji ‘’Radost Evrope’’, sa autorskom pesmom "Necu da zivim u zemlji bez rock roll-a" i pobednik cak dva puta 2012 i 2014 godine, "Obračun bendova", najbolji desetogodisnji gitarista u Srbiji , koji je vec od sedme godine autor tekstova i muzike koju izvodi ("Nije do love", "Teram po svom", "Bežim odavde"...)

Đurađa Đuričića upoznali smo još kao finalistu takmičenja ‘’Ja imam talenat’’, gde je svojim vanserijskim umećem sviranja bubnjeva privukao pažnju brojih starijih kolega bubnjara sa kojima je potom i sam nastupao na mnogim humanitarnim kocertima.

I Đurađa i Rankovića, mogli smo videti kao nastupajuće goste na mnogim koncertima grupe "Van Gogh", Dragoljuba Đuričića , Vasila Hadžimanova i dr. koji pružaju neizmernu podršku mladim snagama muzičke scene.

Talenat i veliko srce, ove mlade nade spojio je do upoznavanja I prve zajedničke svirke, gde su odmah odlučili da oforme bend i da priključe kao drugu gitaru jedanestogodišnjeg Grigorija Avramovića-Grišu i dvanestogodišnjeg basistu Pavleta Petrovića.

Pogledajte Džonija, Grišu i Pavleta kako sviraju Kiselinu od Van Gogha, a odmah ispod i kako svira bubanj Đurađ Đuričić. Nakon toga zamislite ovu cetvorku sastavljenu.

Džoni, Griša i Pavle - "Kiselina"

Đurađ Đuričić - "Ja imam talenat"

Snimak sa prvog nastupa ‘’The Churlians-a’’, ovog humanog benda najmlađih i najtalentovanijih rokera Srbije, objavićemo odmah posle ovog događaja za koji navija i redakcija Telegrafa.rs da uspe i da sakupi se sto više novca za pomoć ugroženima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nja

    6. oktobar 2014 | 20:15

    Topim se od ovakve dece, svaka cast roditeljima!! Ponos zemlje- mali ljudi,velikog srca!

  • Pera kojot!

    6. oktobar 2014 | 20:33

    Sva deca bi trebalo da budu ovako vaspitama, svet bi bio drugaciji!

  • Donkihot

    7. oktobar 2014 | 09:27

    Treba zahvaliti i Dragoljubu Djuricicu sto je progurao i stvorio malog Djuradja da postane dobar covek i dobar bubnjar...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA