PITAMO VAS: Šta je i ko je sve za vas kič i šund u Srbiji? (VIDEO)

Starlete, pevačice i njihovi turbo hitovi i spotovi puni golotinje, političari, fudbaleri, deca poznatih... Na koga i na šta u Srbiji prvo pomislite kada se spomene ono čuveno "kič i šund", i ko bi zbog toga trebalo da plaća porez?

  • 62

Pitanje kiča i šunda tek je nešto svežije od onog prapotopskog "Da li je starije kokoška ili jaje", i, izvesno je, ostaće zauvek bez jasne definicije, prepušteno subjektivnoj proceni. Želimo vaše mišljenje - ko je i šta je, po vama, kič i šund u Srbiji?

Bez želje da bilo koga "favorizujemo" u trci, činjenica je da su mnogima prva asocijacija pevačice , ili, kako bi neki podrugljivo rekli, pevaljke i sav kolorit koji sa sobom nose. Spotovi sa izraženom golotinjom, hvalisanje "Luj Viton" torbicama i šljokicama, priprosti tekstovi, ponegde i kriminogeni milje... Nabrajanje može dosta dugo da potraje. Dabome, grupacija nije polno determinisana, da se ne uvrede gospoda pevači.

Starlete? Odmah do pevačica, razume se. One sa jačim kapacitetom objedine ove dve kategorije.

Fudbaleri koji od prve kinte kupe besna kola, na trening stižu direktno sa splava, a novinarima, kad ih pitaju za izjavu, i posle kup utakmice kažu da je bila "prava prvenstvena"?

Voditelji/novinari i voditeljke/novinarke koje su preko Pere/Mike/Žike stigli do medija, i kada čuju da je neko nekada mesecima, godinama upijao zanat vodeći računa o svakom zarezu ili akcentu, sažaljivo kažu "Ijaaaao, mukiceeeee"? Podvrsta - sportske novinarke koje su u to ušle čista srca i iz ljubavi prema - bogatoj udaji?

Modne i druge blogerke i blogeri i ostali koji, što kaže "Hladno pivo", "imaju stav kad nemaju pojma".

Deca poznatih? U redu, ima i onih kojima je popularnost roditelja balast i otežava im da iskažu svoj talenat, ali znate već. Mislimo na one kojima je "zanimanje" - deca poznatih.

Glumci i "humor" koji vređa inteligenciju? Novopečene estradne književnice?

Političari koji su već 20 godina možda i veća estrada od svega pobrojanog?

Sigurni smo da mnoge kategorije možete i sami da pridodate ovom spisku. Cela stvar je, ponavljamo, sasvim subjektivna. To što je za nekog kič i šund, ne mora i za drugog da bude. Često je i linija sa umetnošću, pa i genijalnošću veoma tanka.

Zato čekamo vaše mišljenje.

Ko je i šta je kič i šund u Srbiji? I još nešto - ko bi, zbog toga, trebalo da plaća porez?

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maxima

    28. oktobar 2014 | 23:16

    Kada sam bila klinka Zorica Brunclik i Dragana Mirković su bile kič. Međutim, danas su one stari dobri folk u odnosu na ove tekstove i muziku koju slušamo.

  • Stiffmeister

    28. oktobar 2014 | 21:42

    Karleusa kic i smaracica svugde je ima samo ne na live nastupima

  • Zemunka

    28. oktobar 2014 | 21:12

    Možemo do sutra da nabrajamo, dok oni "prodavanjem magle " mlate novac koji mi možemo samo da sanjamo. I ko je uzrok i krivac zbog poremećenog sistema vrednosti u Srbiji? Svi mi u kompletu. Jer oni su "proizvod" koji ovaj naš narod kupuje! Šund i kič prolaze... umetnost je vrlo relativan pojam...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA