BITKA ZA EVROSONG: Karleuša sama sebe eliminisala, neće da se takmiči sa anonimusima! (FOTO) (VIDEO)

- Jure me razni - i oni koje bih ja želeo, i oni koje ne bih. Među njima je dosta bivših učesnika "rijaliti" programa kao što su "X Factor" i "Operacija Trijumf" - izjavio je kompozitor Vladimir Graić Graja za Telegraf

  • 42

Jelena Karleuša je, otkad je objavljeno da se Srbija naredne godine vraća na Evrosong, odmah istakla svoju želju i, činilo se, bila ozbiljan kandidat za predstavnika naše zemlje, ali je, po rečima kompozitora pesama Vladimira Graića Graje, sama sebe eliminisala jer neće da se takmiči sa anonimnim konkurentima.

- Pošto su nam ove godine propozicije takve, Jelena se, praktično, sama "odjavila" - rekao je za Telegraf Graić, autor sve tri pesme koje će biti u konkurenciji.

Podsetimo, po novoustanovljenim pravilima, za odlazak u Beč takmičiće se, pored dva afirmisana pevača, i jedna nova nada, koja će biti izabrana na audicijama, a konkurs za prijavljivanje otvoren je do 10. novembra.

- Prva audicija će biti u ponedeljak 17. novembra u Nišu. Slede Zaječar (19. novembar), Kragujevac (21. novembar), Užice (24. novembar), Novi Sad (26. novembar) i, na kraju, Beograd 28. novembra, najverovatnije u Dečjem kulturnom centru u Takovskoj - objasnio je Graja.

Prema njegovim rečima, na konkurs se prijavio veliki broj neafirmisanih pevača.

- Samo u prva tri, četiri dana njih 70, 80. Nisam još stigao sve da pregledam detaljno, samo letimično. Njih dvoje, troje mi je već sad interesantno.

Graić ne skriva da su ga i mnogi poznati pevači kontaktirali ovih dana povodom Evrosonga:

- Jure me razni - i oni koje bih ja želeo, i oni koje ne bih. Među njima je dosta bivših učesnika "rijaliti" programa kao što su "X Factor", "Operacija Trijumf"... Za Evrosong, međutim, pravim specifičnu vrstu pesama, pa su mi neophodni i specifični interpretatori.

Dve numere za afirmisane izvođače su, kaže Graić, skoro gotove.

- Radi se još na tekstovima i aranžmanima. Nema žurbe, važan je kvalitet. Što se treće pesme tiče, videćemo ko će da prođe sa audicije, pa ćemo da uklopimo kompoziciju. Možda i spojim dvoje, troje kandidata sa audicije, pa nastupe zajedno.

Završnica je u subotu 13. i  nedelju 14. februara 2015.

- Neće to, međutim, biti polufinale i finale, već dve podjednako jake večeri, sa dobrim gostima. U subotu ćemo da napravimo zagrevanje, takoreći "tizing" i da nagovestimo samo deo priče, a pesme ćemo otkriti i gledaocima dati mogućnost da glasaju u nedelju - zaključio je Graić.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mila2

    5. novembar 2014 | 15:45

    Ne moze "diva" da podnese da je anonimus pobedi!

  • Pera Kojot!

    5. novembar 2014 | 17:21

    Hahahaha anonimusi hahaha, ona je svetska zvezda! Hahaha koliko se ova polupala u zadnje vreme, haaaaahaaha!

  • Madaj

    5. novembar 2014 | 15:42

    A pobedila bi garant.....xixi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA