Čarolija Džibonija u Sava centru! (FOTO)

Slavni kantautor je sa svojim bendom od početka dvoiposatnog nastupa digao publiku na noge i nije se štedeo, iako mu samo dan kasnije sledi novi koncert na istom mestu

  • 3
Zlatan Stipišić Džiboni, koncert Foto: Marko Todorović

Zlatan Stipišić Džiboni je sa svojim bendom priredio vrhunski spektakl na prvom od tri „unplugged“ koncerta u Sava centru, a sala je, sasvim očekivano, bila krcata.

Takav prizor bio je lako predvidiv s obzirom da je splitski kantautor u rekordnom roku rasprodao i prvi koncert, i drugi, koji će uslediti večeras (22. decembar), a pre nekoliko dana čak i treći, koji je naknadno zakazan za 27. decembar.

Koncert, najavljen kao akustičan, ipak je imao i električne momente, a Džiboni je, uz triling maestralnih gostiju, svojih starih saradnika (Matija Dedić, Marijan Brkić, Vlatko Stefanovski), napravio reprezentativan presek pesama iz već 22 godine duge solo karijere. Već posle uvodnog tandema megahitova ("Činim pravu stvar", "Mirakul") uzaludni su bili njegovi pozivi publici da sedne.

Džiboni nije krio ushićenje činjenicom da nastupa u sali gde su trag ostavile velike svetske zvezde poput Majlsa Dejvisa ili, recimo, nedavno Herbija Henkoka. Na najbolji način je iskoristio to što se iz velikih hala preselio u intimniji prostor, pa je nekoliko puta prošetao kroz parter dvorane, ne propuštajući da se slika sa obožavaocima.

Najzanimljivije je bilo kad je u publici "pronašao" i - klapu! Grupa pevača, sastavljena specijalno za ove koncerte, izvela je, zajedno sa Džibonijem, "Judi, zviri i beštimje", i to iz partera! Zapevao je Džiboni i i tradicionalnu "Tija bi' te zaboravit" koja, kako kaže, vuče korene i iz Češke, i iz Bosne, i iz Dalmacije.

Između pesama - dosta priče. Nadahnute, emotivne, duhovite i, nadasve, iskrene, što se prepozna u svakoj Džibinoj reči. Izgovorenoj ili otpevanoj, svejedno.

Dok dlanom o dlan, uz "Dvije duše", "Ne odustajem", "Libara", "Temperu" i mnoštvo drugih radosti za publiku, prošla su dva i po sata. Zavesa je spuštena tek pošto se krug zatvorio laganom verzijom uvodne "Činim pravu stvar".

Nije se dalmatinski pop majstor štedeo za drugi koncert - dao je sebe stopostotno, baš kao što je i najavio. I učiniće to, zasigurno, ponovo, baš kao da prvog koncerta nije ni bilo. Zato i traje tako dugo, tako uspešno i bez kompromisa.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nadja

    22. decembar 2014 | 09:41

    Divan koncert!Nikada nisam osetila takav spoj sa publikom.Covek je prosto magija.Uzivala sam.

  • realnbg

    23. decembar 2014 | 00:19

    Najozbiljniji pevac puni Sava Centar a kojekakvi Arenu.Najbolji dokaz za stanje u zemlji!

  • Dah!

    22. decembar 2014 | 23:13

    Svaka cast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA