KARLEUŠINO PISMO KEMALU MONTENU: Zbogom, veliki umetniče!

- Uspeo si. Živećeš zauvek. U meni. U svima nama - poručuje pevačica koja legendarnog Kemala nikad nije upoznala, ali mu je, kako kaže, "znala dušu"

  • 37

Od  preminulog velikana domaće muzike Kemala Montena oprostila se, pored brojnih njegovih kolega, i Jelena Karleuša, i to pismom koje je postavila na društvene mreže.

Pevačica je pismo naslovila popularnom pesmom koju je "Kemo" otpevao sa Borisom Novkovićem, "Daleko, daleko", i dodala "RIP K".

KEMALA MONTENA UBIO GRIP: Pevač umro posle napada mutiranog virusa smrtonosnog gripa!!!

Pismo je ovako započela:

- U svoj našoj jurnjavi, haosu, ludilu, sebičluku, borbi, ustajanju i padanju, desi se trenutak koji nas zaledi u pokretu. Zaustavi nam dah. Nešto utrne u grudima. Da li si čuo? Šta? Ne... Kad? ........ Tišina. Muk.

Nastavila je:

- Nikad nisam imala priliku da te upoznam. Mislim da sam jednom, okružena svitom, protrčala pored tebe. U napadu novinarskih pitanja, visoko podignute glave, krajičkom oka jednom sam te videla. Nisam mogla da ti priđem jer sam se branila i nogama i rukama u nekoj svojoj borbi. Ali, da sam to uradila, rekla bih ti da mi je čast što živim kada i ti, veliki umetniče.

Karleuša je ovako završila pismo:

- Nisam upoznala tebe, ali sam ti znala dušu. Znala sam ti srce. Ostavio si ih u svojim pesmama. Razgovarali bi pogledom. Osmehom. Stiskom ruke. Putuj sad... Odmori se od ove ljudske tame, od ovog našeg blata. Živi u svetlosti kojoj pripadaš. Zavidim ti. Nema više bola, nema više razočaranja. Uspeo si. Živećeš zauvek. U meni. U svima nama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jasmina Krstanovski

    21. januar 2015 | 19:05

    Nisam nikada bila, niti ću biti Vaš ljubitelj. Naprotiv. Ali Vam skidam kapu i od srca Vam se zahvaljujem na ovim rečima čoveku koji je obeležio ceo moj život svojom muzikom i samim sobom. Hvala Jelena.

  • Borg

    21. januar 2015 | 18:57

    Steglo mi se nesto u grlu dok sam ovo citao. Ima srce ova Karleusa i zna da napise.

  • Ha da...

    21. januar 2015 | 18:17

    Evo je i ova...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA