20

Ovo je bosanska Končita! (FOTO) (VIDEO)

- Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto važi i za muškarce - priča pevač Božo Vrećo

Božo Vrećo
Foto: Facebook/Vreco Bozo

Božo Vrećo, pevač sarajevske grupe “Halka” koji imidžom izuzetno podseća na Končitu Vurst, ističe da, iako voli da se oblači u žensko, nikad ne bi promenio pol.

Božo ima dugu kosu i bradu, i pritom nosi avangardne haljine i štikle.

- Ne želim da budem muškarac dok pevam žensku pesmu. Hoću da svaka žena oseti ženu u meni, a isto vredi i za muškarce. Verujem da smo svi i jedno i drugo, a ja odlično funkcionišem kao takav  – kaže Vrećo (31).

Pevač grupe koja spaja sevdah i moderni džez rodio se u Foči. Otac mu je umro kad je imao pet godina, a odrastao je sa majkom i dve sestre.
Nikad ne bih promenio pol, jer tada više ne bih bio ja. Mama me nije odgajala da budem neko drugi – kaže Božo.

Vrećo obožava modu, pa koncerte počinje u odelu, a posle se presvlači u avangardne haljine.
Sevdah mi daje slobodu da budem žena, i nosim bajkovitu haljinu u kojoj se mogu vrteti.

Foto: Facebook/Vreco Bozo

Foto: Facebook/Vreco Bozo

Zbog transrodnosti na bini upoređuju ga sa Končitom Vurst, koja je 2014. pevala za Austriju na Evrosongu i pobedila. I Božo se, poput nje, šminka, ima dugu kosu i bradu, ali za razliku od Končite, koja voli dizajnersku odeću, frontmen “Halke” kaže da je sam svoj majstor i sve što nosi na sceni šije sam.

Božo u slobodno vrijeme slika, a radio je i kao profesor.

(Telegraf.rs/24sata.hr)

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Bosna i Hercegovina, Božo Vrećo, Končita Vurst
Popularni komentari
 • S
  Sandra

  Niste našli za shodno da primetite da se ovaj ansambl bavi jednim od najtežih žanrova balkanskog etnosa na profesionalan način, sa izuzetnom umetničkom vrednošću i autentičnom autorskom crtom. Niste napisali ništa o tome koliko je, samo vokalno, sevdah zahtevan, a ovaj sjajni momak pored božanske izvedbe, plesnim nastupom i autentičnim KOSTIMOM oplemenjuje ovaj žanr. On to radi bez ikakve reciklaže nasleđa i dokazanih imena. Utire put mladim umetnicima ovog regiona. Vi ga poredite sa kemp-proizvodom Končitom kod koje ne postoji ništa autentično, niti blisko umetničkoj konotaciji. Raspitajte se šta su derviški plesovi, i zašto inspirisan njima Božo nastupa u određenoj manifestaciji, biće vam jasnije da se ovde ne radi o ‘momku s bradom u suknji’ već o konceptu koji nadilazi vaše siroto poimanje pojavnosti jednog pevača.

 • L
  Ljiljana

  Božo je divna osoba i divan umetnik, PRELEPO biće božanstvenog glasa.

 • W
  Weber

  Srbin bre.

foto dana

video dana