DIRNUĆE VAS U SRCE: Ovo su najtužnije istinite pesme (VIDEO)

Samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para samo su neke od tragičnih priča koje prate neke najvećih eks-Ju hitova

  • 9

Neke od najvećih eks-Ju hitova navodno prate priče sa tužnim krajem. Te numere govore o tragičnim događajima, poput samoubistvo mlade na venčanju, pogibija zaljubljenog para, i ostalih, koji su, nažalost, navodno istiniti.

Ovo su najtužnije istinite pesme.

"Bacila je sve niz rijeku" - Ova pesma govori o velikoj ljubavi legendarnog pevača Davorina Popovića i jedne anonimne devojke iz Sarajeva. Kada su njih dvoje trebalo da se venčaju, ona je abortirala i nestala.

Posle više godina, na jednom koncertu u Švedskoj, Davorinu se navodno učinilo da je ugledao tu devojku. Prekinuo je nastup, sišao sa scene i sišao među publiku. Nažalost, Popović je nije našao i posle je nikada nije video, piše "24sata".

"Indexi" - "Bacila je sve niz rijeku"

"Zmaj" - Navedena pesmu otpevalaa je pevačica Indira Radić, a tekst za ovu numeru napisala je Marina Tucaković, koja je navodno dobila inspiraciju iz jedne tužne životne priče. Devojka i mladić iz ovog hita zaljubili su se u srednoj školi, a deset godina kasnije zakazali su svadbu.

Međutim, devojka saznaje da ima rak pankreasa, koji je u poodmakloj fazi. Venčanje je bilo otkazano, a ona je momku napisala pismo (tekst iz pesme "Zmaj") i zamolila ga je da ga pročita nakom njene smrti. Dečko se to isto veče napio i otvorio pismo. Kada je došao u bolnicu ujutru, devojka je preminula.

Inidira Radić - "Zmaj"

"Tu noć kada si se udavala" - U pitanju je jedna od najvećih balada "Prljavog kazališta". Priča govori da je član ovog benda Jasenko Houra imao devojku, a kada je on išao u vojsku, upitao ju je da li će ga čekati. Ona je odgovorila potvrdno. Međutim, kada se Jasenko vratio iz vojske, grupa je imala svirku zakazanu za jedno venčanje, a to je bilo njeno venčanje.

U drugoj verziji te priče, devojka je ugledala Jasenka i navodno odmah sebi pucala u glavu.

"Prljavo kazalište" - "Tu noć kada si se udavala"

"Čiji su ono svatovi" - Pesma Vesne Zmijanac navodno je nastala prema tragediji koja je zadesila jedan par. Mlada, koja je bila u drugom stanju, i mladoženja krenuli su na probu svog venčanja. Nažalost, oni su imali saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli, a pesma je posvećena njima.

Vesna Zmijanc - "Čiji su ono svatovi"

(Telegraf.rs/24sata.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Exer

    4. februar 2015 | 22:02

    Evo jedne price za koju ja znam. U pitanju je pesma Toseta Proeskog "Soba za tugu". Iz onoga sto sam ja cuo, tu pesmu je napisao covek u zatvoru koji je lezao kaznu zato sto je ubio zeninog ljubavnika kada ih je zatekao zajedno u krevetu. Stihovi "Izmedju vrata i prozora", "Ja sam na istoj adresi" i "Lezeci provodim dane" oslikavaju celiju, "Sa ove zapadne strane" zapadni odeljak zatvora, "Uzalud skidam svoj greh sa sebe" to sto on robija zbog njene prevare, a pocetak pesme "Ovo je odluka moja i mnogi ce da se cude" pokazuje njegovu navodnu resenost da nakon odlezane kazne izvrsi samoubistvo. Opet, uzmite ovo sa dozom rezerve, jer sam ja ovo samo cuo kao pricu, ali svakako je zanimljivo. Pozdrav svima. :-) Ako ima neko jos neku pricu neka okaci.

  • Aaa

    8. jun 2016 | 00:05

    Pesma "Ona spava" od Zdravka Colica ima po meni najtuzniju pricu.U pitanju je tragedija koja se desila davne 1974.godine.Devojka Milica Kostic je upravo polazila u IV razred gimnazije u Krusevcu kada su je na ulici pitali neki momci da ode do stana jednog od njih i da telefonira navodno njegovoj devojci.U planu su imali da je siluju , i to je ona odmah saznala kad su usli u stan.Preklinjala je da je puste,molila ali nije vredelo.Vrata stana su valjda bila zakljucana i ona je , videvsi da ne moze da pobegne, a ne zeleci da izgubi cast, skocila sa 11.sprata Rubinove kule (tog solitera).Posle je u bolnici, kad se probudila iz kome jasno i rekla zasto je skocila.I vise se nije probudila... I zato se pesma zove "ona spava"... Pretuzno :(((((

  • Semir

    4. februar 2015 | 18:39

    Bas bas dirljivo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA