AMIRA MEDUNJANIN: Sevdah nađem i u pesmama Nika Kejva (FOTO) (VIDEO)

"Bosanska Bili Holidej" pričala je za Telegraf uoči koncerta u Sava centru 14. marta

  • 3

Amira Medunjanin. Umetnica čarobnog glasa. Dama koja je, poslednjih godina, sevdahu dala neku novu dimenziju i osvojila Balkan. Zašto je to tako - pokazaće nam, kao i prošle godine, u Sava centru, 14. marta.

Čudesan je splet emocija koje nam Amira donese. Setu sevdaha tako lako preplete sa neodoljivim šarmom i duhovitošću. Prosto, "podvuče se pod kožu" i redom izaziva reakcije oduševljenja kod ljudi koji je prvi put vide. Kažu - "bosanska Bili Holidej", i tako nešto joj sasvim pristaje.

Intervju za Telegraf počeo je pričom o predstojećem koncertu:

Priča nam Amira ushićeno o svom pogledu na sevdah:

Pomenula je Amira Nika Kejva, čiji je veliki obožavalac. Nije ni čudo - njen senzibilitet je rok, pank... Baš oko "Nidže pećinka" desile su joj je neke zanimljive dogodovštine:

Amiru je nedavno veoma pogodila smrt Kemala Montena, pevačica je i izlazila oduševljenje sastavom "Divanhana" koji se takođe bavi savremenom interpretacijom muzičke tradicije Bosne i Hercegovine.

Oduševljena je Amira i ovogodišnjom predstavnicom Srbije na Evrosongu Bojanom Stamenov, grupom "Frajle", Biljom Krstić... Evo šta kaže o njima:

Šarmantna Amira nam je pričala i o tome kako uspeva, u "žuto vreme", da se sačuva od tabloida i tračeva.

- Ja sam "pravo dosadna", pa valjda je zbog toga (smeh). Živim normalan život. Živim za to da dođem kući, pa se sa familijom sretnem. odem u bioskop i sa radošću dočekam nove filmove. Ja sam izabrala... ustvari, nisam ja, taj put je izabrao mene i mislim da je on dobar.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Evo kako vas Amira poziva na koncert...

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA