Čuveni srpski glumac u svom poslednjem filmu igrao čoveka u staračkom domu, a zatim se i njemu to isto desilo!

Kao da je predvideo svoju sudbinu, legendarni glumac je u ostvarenju "Bez stepenika" tumačio lik penzionisanog profesora koji završava u domu za stara lica

  • 5

Čudnom igrom sudbine, mašta i java se zaista ponekad preklope, i to pokazuje i primer legendarnog srpskog glumca koji se nalazi u jednom beogradskom staračkom domu što i ne bi bilo toliko neobično, da u svojoj poslednjoj ulozi, u filmu "Bez stepenika", nije tumačio lik penzionisanog profesora koji završava upravo u domu za stara lica! 

Posle moždanog udara koji je imao u oktobru prošle godine, Vlastimir Đuza Stojiljković (86) je  sa Kliničkog centra Srbije prebačen na Institut za rehabilitaciju u Sokobanjskoj ulici. A nakon što je otpušten sa rehabilitacije, glumac je u dogovoru sa svojom porodicom život nastavio u jednom domu za stara lica, zbog neophodne celodnevne pomoći i lekarske nege.

- Zdravlje mu se poboljšava jer je tamo dobar tim lekara koji ga neguje. On sad lepo priča, raspituje se za sve - rekao je Đuzin prijatelj i kolega Erol Kadić i dodao da ga u tom centru svi vole, kao i da ga porodica i prijatelji, među kojima su i kolege Aljoša Vučković i Gorica Popović, redovno posećuju.

A ono što daje čudan tok celoj priči je činjenica da je Stojiljković, iako se u poslednje vreme retko pojavljivao u filmovima, prošle godine prihvatio ulogu u ostvarenju "Bez stepenika" Marka Novakovića. Đuza je igrao penzionisanog profesora Slavišu Petronijevića koji je oboleo od Alchajmerove bolesti, koga ćerka i zet pokušavaju da smeste u starački dom.

Iako on pokušava da im dokaže da je sa njim i dalje sve u redu, i Slaviša shvata to nije baš tako i odlazak u dom je nezbežan...

(Telegraf.rs/izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    5. mart 2015 | 14:17

    Fenomenalan glumac . Zelim mu da se brzo oporavi

  • Acko

    5. mart 2015 | 13:39

    ..DJUZA STOILJKOVIĆ VELIKI GLUMAC..nažalost,mnoge u starosti čeka takva sudbina..''dom za stare''..a'neke ni to..

  • Pop

    5. mart 2015 | 13:52

    Sudbina, podudarnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA