UKLONILA JAJNIKE: Anđelina Džoli se plaši raka (FOTO)

Holivudska zvezda je, po procenama lekara, imala 50 odsto šansi da oboli od opake bolesti

  • 39

Oskarovka Anđelina Džoli saopštila je da je uklonila jajnike kako bi smanjila rizik od raka jajnika, zbog koga je njena majka preminula sa 56 godina.

Saopštenje Džolijeve usledilo je dve godine pošto je ova majka šestoro dece obelodanila da se podvrgla dvostrukoj mastektomiji kako bi izbegla rak dojki.

Foto: Profimedia/AKM images Foto: Profimedia/AKM images

Anđelina (39) je objasnila da je sa javnošću podelila svoju odluku kako bi pomogla drugim ženama koje imaju taj faktor rizika, da znaju koje su im opcije.

- Osećam se ženstveno i sigurno u odluke koje sam donela za sebe i svoju porodicu. Znam da moja deca nikada neće reći ''Mama je umrla od raka jajnika'' - navela je glumica.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Džoli, koja je u braku sa Bredom Pitom, prošle nedelje se podvrgla operaciji.

Ona je objasnila da su joj lekari rekli da ima 50 odsto šansi da oboli od raka jajnika, zbog nasledne genetske mutacije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • podrska za Andju

    24. mart 2015 | 15:16

    Dragi komentatori vrlo ste neobrazovani.. Zena produzava sebi zivot!

  • Deja

    24. mart 2015 | 14:10

    Posto joj je umrla bake, majka , i tetka od ove bolesti velika verovatnoca je da ce i ona umreti ,kao i njene cerke .Ovom operacijom je htela to da predupredi dok bolest jos nije uznapredovala.Da li ce uspeti vreme ce pokazati.

  • Kole

    24. mart 2015 | 14:47

    Moze sve da povadi, ne vredi. Ako joj je "zapisano" da ce umreti od raka, taj ce joj se stvoriti na drugom organu. Ako su predispozicije prisutne, vrsta organa nije bitna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA