DOBAR GLAS ODUVAO ARENU: "Viva Vox" blistavo proslavio 10 godina rada! (FOTO)

Čuveni hor je, obeležavajući jubilej, održao spektakularni, najveći koncert u karijeri

  • 4

Hor "Viva Vox", koji se proslavio obradama pop hitova, održao je sinoć, obeležavajući deset godina rada, spektakularan, skoro trosatni koncert u beogradskoj "Kombank Areni" pred oko 10.000 obožavalaca. 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Hor predvođen dirigentom Jasminom Lorin je, posle serija sad već čuvenih koncerata u Sava centru, za ovaj događaj pripremio specijalno bogat repertoar, koji je pratila vrhunska video produkcija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Brzo po početku koncerta, svi su u sali počeli da pocupkuju i polako "puštaju glas" uz aktuelni singl, obradu "Red Hot Chili Peppersa" - "By the Way". Prethodno, setili smo se, uz prizore sa video bima, veličanstvenog dana kada je hor predstavljao Srbiju na koncertu u Ujedinjenim nacijama u Njujorku. 

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Usledila je raznolika i, već po običaju, vokalno perfektna "šetnja" kroz stilove. Nizali su se hitovi EKV-a ("Srce"), sastava "System of a Down" (Chop Suey"), Džibonijev "Libar", a uz "Ameno"cela hala je svetlela u mraku.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Publika je sve ovo frenetično ispratila - po reakciji, nikad se ne bi reklo da ih diže "samo" glas! Solista Marko Živković se umešao među fanove, pevajući sa tribina "Boemsku rapsodiju", a ubrzo je usledilo nešto posebno.

"Nearer My God To Thee" je poslednja pesma koju je orkestar zasvirao na brodu "Titanik". Hor je na osoben način, porukom sa video bima, uz klasik sastava "Toto" - "Africa" pružio podršku azilantima koji utočište traže u Srbiji.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Drugi deo koncerta, posle pauze, obeležila je, pre svega, prava "grmljavina", jer su se na repertoaru našli, uz nekoliko modernih hitova, "Nirvana", "Pearl Jam", "Rammstein", "Beastie Boys", "Prodigy"... Za kraj zvaničnog dela - možda i najbolji momenat, razarajuća verzija "Enter Sandman" sastava "Metallica".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Bis je, takođe, bio ispunjen momentima za pamćenje - "Ajde, Jano", "Show Must Go On"... Publika je tražila još, te je hor ponovio neke teme, simbolično završavajući uz montipajtonovsku čuvenu poruku "Always Look On the Bright Side Of Life".

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Hor "Viva Vox" je na trijumalan način pokazao da može da priredi i u ovako velikoj hali sjajan ugođaj, i da instrumenti, uz takve glasove, uopšte nisu neophodni da se "oduva" cela Arena.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !

    10. maj 2015 | 08:55

    Респект момцимаи девојкама,најбољи сте!

  • Lela

    10. maj 2015 | 08:35

    "Viva vox"bez konkurencije! Bili su sjajni. Mnogo dobre energije u Areni sinoć. Perfektno!

  • Bajda

    10. maj 2015 | 09:24

    Od ovoga, bolje?, jednostavno ne moze!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA