30 GODINA OD YU ROCK MISIJE: Kada su naše muzičke zvezde pevale za gladne u Africi (VIDEO)

Kako bi pružili podršku humanitarnoj svetskoj akciji "Live Aid", jugoslovenski muzičari snimili su spot za pesmu "Za milion godina"

  • 16

Na današnji dan, pre 30 godina, muzičke zvezde bivše Jugoslavije nastupile su na humanitarnom koncertu u Beogradu, koji je održan u sklopu akcije "Live Aid", koja je imala za cilj da se pomogne gladnima u Africi.

U tu čast, jugoslovenski muzičari su napravili bend koji su nazvali "Yu Rock Misija". Da podsetimo, grupu su činile zvezde, poput Zdravka Čolića, Olivera Mandića, Momčila Bajagića Bajage, Željka Bebeka, Masima Savića, Aleksandre Slađane Milošević, Marine Perazić, Doris Dragović, Dado Topić...

Printskrin: Youtube/OfficialSladjana Printskrin: Youtube/OfficialSladjana

Svi oni snimili su spot za pesmu "Za milion godina". U navedenoj numeru gitaru je svirao Vlatko Stefanovski.

Spot za pesmu  "Za milion godina" prikazan je na mnogim televizijskim stanicama širom sveta, a 13. jula 1985. prikazan je u okviru "Live Aid" koncerta u Londonu, na velikom video-ekranu. Takođe, Ovaj spot je uključen u "Live Aid DVD" izdanje, koje je izdato 2004. godine.

Pogledajte spot za pesmu "Za milion godina" u izvođenu grupe "Yu rock misija":

(Telegraf.rs/izvor: Wikipedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA