Veliki "Toto" za malo fanova u "Areni"! (FOTO) (VIDEO)

Slavni bend je održao sjajan beogradski koncert pred, nažalost, tek nešto više od 3.000 posetilaca

  • 15

Veliki beogradski koncert grupe "Toto" u Kombank Areni, u sklopu "Calling" festivala, doneo je, očekivano, savršenu zvučnu sliku, kakva gotovo uvek krasi ovaj bend, ali je sve to ispratilo, nažalost, tek nešto više od 3.000 fanova. 

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

GRUPA TOTO, INTERVJU: Jači smo nego ikad a lista hitova nam je ubistvena! (FOTO) (VIDEO)

Prizor, nažalost, nije u tom pogledu bio mnogo vedriji nego prethodnog dana, kada su nastupili "Judas Priest" i "Helloween", međutim, ko se ikada uverio u profesionalnost grupe "Toto", nije ni na tren posumnjao u to šta će se desiti u "Kombank Areni".

Judas Priest" razdrmali 2.000 fanova u "Areni" (FOTO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Od samog početka, a on je bio tačno u minut (21 čas), to jest od uvodne "Running Out Of Time" sa aktuelnog albuma "Toto XIV" koji bend na ovoj turneji promoviše,  bilo je jasno da će Stiv Lukater, Dejvid Pajč, Stiv Porkaro, Džozef Vilijams i ekipa prirediti šou jednak onome kad nastupaju pred desetinama hiljada obožavalaca.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Već je druga tema, stara "I Supply the Love" razdrmala publiku koja je, zatim, ovacijama ispratila "Burn" i pokazala da je, bar delimično, savladala i novo gradivo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ubrzo je uvek srdačni Lukater pozdravio publiku, predstavio bend, da bi usledio prvi od nekoliko "pikova" večeri. Divni laganić "I Won't Hold You Back" pa, pravo u glavu - "Hold the Line". Evo kako je to zvučalo:

Nedugo zatim usledilo je još nešto opštepoznato - "Pamela", a Dejvidu Pajču je pripala ta "obaveza" da kaže čuveno "dobro veče" na srpskom. Nije se, poput Robija Vilijamsa, upuštao u verbalne vratolomije i rizike da, eventualno, bude pogrešno shvaćen.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zna se, ipak, zašto je najveći broj prisutnih došao u "Kombank Arenu" i po kojim je pesmama "Toto" najprepoznatljiviji široj publici. Oni koji su malo prečešljali set liste sa prethodnih koncerata znali su da, za kraj zvaničnog dela, posle sjajnog prvog singla sa novog albuma, "Orphan", sledi, konačno, "Rosanna".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jasno je bilo da je, posle "On the Run", grandiozna "Africa" sačuvana za bis, kao veliko finale. Deset minuta muzičkog savršenstva! Oni koji su propustili "Toto" 2006. na Tašmajdanu, konačno su čuvenu temu koju decenijama izvode mnogi kaver bendovi čuli u verziji grupe koja je i potpisuje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Veliki bend iz Kalifornije prikazao se u odličnom izdanju, ostavio bolji utisak nego pre devet godina, ali je, nažalost, veoma malo ljudi u tome uživalo.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grofica

    1. jul 2015 | 01:31

    Da,svi nas se sete na zalasku karijere,oni omatorili mi omatorili,Dzaba i Bili Idol i Toto i mnogi drugi,zakasnli su jedno 20 godina,kada sam kao devojka jedva cekala koncert nekog stranog benda

  • anTihrist

    1. jul 2015 | 02:19

    Umro je RnR u srb odavno..nazalost.

  • neko

    1. jul 2015 | 09:51

    Trece-razredna grupa koja je to bila i krajem 70-ih na vrhuncu svoje karijere , od 2 pesme ( Africa , Rossana ) se ne moze ziveti vecno . Setili se Srbije za jos neku kintu da uzmu pred penziju .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA