38 GODINA BEZ ELVISA: Poslušajte najveće hitove "kralja rokenrola" (AUDIO)

Legendarni pevač je tokom svog žitova snimio neke od nezaboravnih pesama kao što su “Blue Suede Shoes”, “Love Me Tender”, “Jailhouse Rock”, “It’s Now Or Never”, “Are You Lonesome Tonight”, “Suspicious Minds”…

  • 5

Na današnji dan, 1977. godine, preminuo je jedan od najvećih muzičara i pevača svih vremena, Elvis Prisli. Rođen 8. januara 1935, a sa 13 godina se sa porodicom preselio u Memfis, a muzičku karijeru je počeo 1954.

Njegov prvi singl “Heartbreak Hotel” koji je objavljen u januaru 1956. postao je veliki hit i to je bila najava “Elvisomanije” koja je ubrzo zavladala svetom.

Prisli je snimio čitav niz nezaboravnih numera kao što su “Blue Suede Shoes”, “Love Me Tender”, “Jailhouse Rock”, “It’s Now Or Never”, “Are You Lonesome Tonight”, “Suspicious Minds”…

Elvis Prisli Foto: Tanjug/AP

Prisli je bio pionir u mnogo čemu, promenio je koncept scenskog nastupa, uporedo sa muzikom podjednako uspešno se bavio i glumom (snimio je više od 30 filmova), a njegov čuveni nastup ”Aloha from Hawaii” iz 1973. je prvi koncert koji je putem satelita prenesen širom sveta.

Elvisove ploče i singlovi su prodati u više od 300 miliona primeraka, a legenda o njemu i dalje živi. Kralj roka koji je poslednjih godina života imao velikih problema sa gojaznošću, dijabetesom i zavisnošću od lekova, preminuo je 16. avgusta 1977. pod sumnjivim okolnostima, a kao uzrok smrti zvanično je naveden srčani udar.

Podsetimo se njegovih najvećih hitova:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA