ŠUMADIJSKO LUDILO: "Parni valjak" sravnio, Dejan Petrović oduvao Kragujevac! (VIDEO)

Hitovi legendarnog zagrebačkog sastava i rokenrol klasici u trubačkim aranžmanima orili su se halom "Jezero"

  • 2

Fantastični nastupi "Parnog valjka" i Dejan Petrović Big Benda bili su udarni deo prve večeri dvodnevnog Šumadija Festa, koji se po peti put održava u Kragujevcu.

Solidno popunjena hala "Jezero" nestrpljivo je iščekivala da na scenu, iza 22 časa, izađu miljenici šumadijske publike, grupa "Parni valjak". Aki, Hus i ekipa nastupili su u sklopu obeležavanja 40 godina od nastanka benda, i pokazali, što, uostalom, redovno na sceni čine, da su i dalje u sjajnoj formi.

Vodi računa "Parni valjak" da bude uvek zanimljiv i svež, pa su se u set listi našle i pesme koje su ređe na repertoaru, poput uvodne "Ima dana", pa "Moje dnevne paranoje", "Vruće igre"... Odsvirana je i najnovija "Samo ti" (Norma Belle), a, naravno, nisu izostali ni mnogobrojni, standardni koncertni aduti - "Ljubavna", "Zastave", "Godine prolaze"...

Poseban "začin" su, kao i uvek kad je Valjak na sceni, bile vanvremenske balade - "Jesen u meni", "Dođi" i druge, a grupa je binu mogla mirno da napusti tek pošto je, očekivano, za kraj, zajedno sa publikom, otpevala "Sve još miriše na nju". Beše ovo, kad su oni u pitanju, sjajno zagrevanje za dva beogradska koncerta, i najava da će u Sava centru i u Hali sportova biti - za pamćenje.

Evo spektakularnog kraja nastupa "Parnog valjka":

Deo publike je napustio halu po završetku nastupa "Parnog valjka", ali, oni koji su ostali, vrhunski su se, u već sitne sate, zavbavili uz Dejana Petrovića i njegov Big bend. Veliki umetnik je sa svojim sastavom još jednom potvrdio da najbolje od sebe daje upravo na ovakvim, festivalskim događajima, kad je neopterećen formom koncerta.

Publika se potpuno "otkačila" uz "Should I Stay Or Should I Go", "Srce", ""Krug", "Smoke On The Water", "Du Hust", "Satisfaction", "Wake Me Up", "Otpisane", a "zapalile" su je i autorske teme "Vrteška", "Vrtlog"...

Foto: Facebook/SumadijaFestKragujevac Foto: Facebook/SumadijaFestKragujevac

Sjajno zagrevanje za udarni deo programa priredio je kruševački rege/krosover sastav ZAA, predvođen izuzetno harizmatičnom i sekspilinom Sanjom Vučić. Njihova ubedljiva verzija "Kraftwerk" elektro klasika "The Model", "Unconditional Love" i ostatak programa rasplesali su publiku i pripremili za poslastice prve večeri.

(Milan Ćunković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    10. oktobar 2015 | 15:56

    ZAA

  • momazver

    11. oktobar 2015 | 09:39

    Nikad nije kasno da se uručivanjem, recimo novoosnovanog državnog reda Ordena narodnog umetnika sa zlatnom trubom, koji bi se dodelio Petroviću i bendu mu,izrazi čast i zahvalnost bivšim i sadašnjim majstorima muzičke umetnosti trube,na radost naroda i svih ljudi sveta...jer kad ONI SVIRAJU PODIŽU IZ MRTVIH!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA