GRAND FESTIVAL: Drugo spektakularno polufinale! (FOTO)

Druge večeri najvećeg folk događaja na Balkanu predstavilo se 19 numera od kojih su do finala dospele pesme Darka Lazića i Slobodana Vasića, Mine Kostić, Ivane Pavković, Baneta Mojićevića, Milice Todorović, Darka Filipovića i Dejana Matića

  • 8

Nakon spektakularnog početka Dijet Plus Grand Festivala i izbora prvih sedmoro finalista, druge polufinalne večeri predstavilo se 19 izvođača u studiju na Košutnjaku. Prvo festivalsko veče u prenosu na Pinku pratilo je dva miliona ljudi, a večeras je očekivano jednako zanimljivo i gledano takmičenje.

Večeras su među 12 kompetentnih u žiriju bili Aca Lukas, Seka Aleksić, Aco Pejović, Neda Ukraden, Jelena Baćić Alimpić, Tijana Dapčević, Dženan Lončarević i drugi.

I u drugom polufinalu izvedene su numere raznovrsnih žanrova, od folka do popa, a gledaocima i stručnom žiriju predstavili su se:

Rade Kosmajac - Beograde, Beograde

Jelena Gerbec - Omiljena greška si mi ti

Miki Mećava - Svetlo u tami

Dejan Matić - Ne zameri

Jovan Stefanović i Slavko Stefanović Slavko Ni - Nije sve u novcu

Zorica Marković i Nataša Matić - Nemaš nerava

Milica Todorović - Zbog tebe

Mina Kostić - Zastala u snu

Bane Mojićević - Usne neverne (Ukus prevare) 

Katarina Živković - Devet meseci

Ivana Pavković - U senci istine

Slobodan Vasić i Darko Lazić - Drugarstvo najbolje

Nena Đurović - Ludnica

Jami - Gadljiva

Ivan Kukolj Kuki - Koštaš me

Andrija Marković -Noći balkanske

Darko Filipović - Samo tvoj

Miki Gajić - Eh da mi je da te opet vidim

Nakon izvođenja pevači su se uglavnom zadovoljni vraćali u bekstejdž, a naročito je negodovala pobednica druge sezone takmičenja "Zvezde Granda" Milica Todorović. Naime, ona se nadala prolazu u finale i dobrom plasmanu na ovogodišnjem festivalu, ali je naglasila da je trema učinila svoje i da ne smatra da je pružila svoj maksimum.

Katarini Živković u bekstejžu podršku je pružao dečko Bane Janković, od koga se nije razdvajala od izlaska sa velike scene studija u Košutnjaku. Jedino Zorica Marković od nastupa nije skidala zabrinuti izraz lica, mada je čvrsto verovala u svoju duetsku pesmu "Nemaš nerava" sa Natašom Matić.

Primetno raspoloženi nakon nastupa su bili Jovan Stefanović i Darko Lazić. Obojica su nastupala u duetima, Joca sa ocem Slavkom, a Darko sa kolegom Slobom Vasićem. Čini se da su ove godine dueti pun pogodak, pa ih je na festivalu čak 9.

Nezvanično najbolje odevene pevačice druge kvalifikacione večeri festivala su Milica Todorović i Katarina Živković u dugim elegantnim haljinama, kako se komentarisalo u bekstejdžu. Najveću podršku kolega iza bine imao je Bane Mojićević uz čiju su pesmu skoro svi zapevali.

Od večerašnjih izvođača direktno u finale prošli su Bane Mojićević, Milica Todorović, Darko Filipović, Dejan Matić, Ivana Pavković, Mina Kostić, Darko Lazić i Slobodan Vasić.

Pogledajte njihove pesme ovde.

Preostaje još jedno polufinalno veče (u sredu) nakon koga će se najbolje kompozicije suočiti u superfinalu i boriti za nagradni fond od 55.000 evra. Osim nagrade za pobedničku pesmu festivala koja iznosi 20.000 evra dodeljuju se i nagrade za najbolju interpretaciju i najbolji scenski nastup.

Odmah po završetku prenosa, na našem portalu poslušajte pesme koje su bile najbolje u drugom polufinalu.

(A. V.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VESNA

    25. april 2012 | 00:14

    Velika sramota sto Katarinina pesma nije u finalu.Strasno!

  • TAMI

    25. april 2012 | 00:03

    nemogu da verujem ovo je namestaljka da neprodju slavkoni i joca,KATARINA SA DIVNOM PESMOM

  • buda

    24. april 2012 | 23:52

    toliko dobrih pesama nije proslo veceras a one sto nisu ni primecene usle katastrofa ,sve je namesteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA