8 GODINA BEZ TOŠETA: Na današnji dan napustio nas je makedonski anđeo (VIDEO)

Proeski je poginuo je kada je njegov automobil “folksvagen tuareg” udario u prikolicu obližnjeg kamiona, nedaleko od Nove Gradiške

  • 24
Toše Proeski Printskrin: Youtube/mladjonni

Tužno je sećanje svakog 16. oktobra, jer je na taj dan, pre osam godina, u saobraćajnoj nesreći poginuo Todor Toše Proeski, jedan od najpopularnijih pevača na ovim prostorima.

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Tošeta Proeskog (VIDEO)

Makedonski pevač je rođen 25. januara 1981.u Prilepu, a tragično je nastradao 2007. u Hrvatskoj.

EMOTIVNO: Evo kako zvuči kada 70 gitarista zasvira hit Tošeta Proeskog (VIDEO)

“Makedonski anđeo” poginuo je kada je njegov automobil “folksvagen tuareg” udario u prikolicu obližnjeg kamiona, nedaleko od Nove Gradiške. Pevač je u trenutku nesreće spavao na suvozačevom mestu, dok su vozač Georgij Georgijevski i Tošetova tadašnja menadžerka Ljiljana Petrović teže i lakše povređeni.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Proeski je sahranjen u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a od popularnog pevača oprostilo se nekoliko desetina hiljada ljudi. Posthumno je proglašen počasnim građaninom Makedonije.

Ostavio je nemerljiv trag, kako u svojoj zemlji, tako i u regionu. Karijeru je započeo davne 1996, a Srbiju je svojim hitovima osvojio pet godina kasnije. Godine 2003. pobedio je na prestižnom muzičkom festivalu “Beovizija” pevajući “Čija si“.

NAJEŽIĆETE SE: Poslušajte Tošetovu pesmu "Malečka" na engleskom jeziku (AUDIO)

Nedugo zatim, anđeoskim glasom osvojio je Hrvatsku i Sloveniju. Snimio je pregršt hitova, poput “Tajno moja“, "Pratim te", “Ko ti to grize obraze“, “Srce nije kamen“, “Lagala nas mala“… Sarađivao je s mnogim muzičkim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva

Osim što je bio vrstan pevač, Proeski je bio i human čovek, koji je održao brojne humanitarne koncerte. Iste godine kada je preminuo, pripremao je svoj proboj na svetsko tržište.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tesko

    16. oktobar 2015 | 11:25

    Za ovakvog coveka treba da bude komentara za ovakvu legendu a ne za kriminalce sa farme.Imao sam tu cast da upoznam toseta veliki covek... Zivis

  • Palidrvce

    16. oktobar 2015 | 11:29

    Stvarno je momak imao andjeoski glas i ponasao se andjeoski...

  • Branka

    16. oktobar 2015 | 11:27

    Veliki gubitak, nikada nece otici u zaborav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA