BRAVO, DŽONI: Nikola Ranković (12) polufinalista međunarodnog takmičenja za kompozitore i tekstopisce u Londonu! (VIDEO)

Mali srpski roker ostvario je veliki uspeh zahvaljujući autorskoj rok baladi "Hot Or Cold" koju je donirala kompanija "Comtrade"

  • 4

Nikola Džoni Ranković (12), izuzetno talentovani srpski roker, ostvario je ogroman uspeh na međunarodnom takmičenju za kompozitore i testopisce moderne (rok, r'n'b, pop) muzike u Londonu.

 

MALI DŽONI: Nema šanse da zapevam narodnjak, slušam samo rokenrol! (FOTO) (VIDEO)

 

Džoni se plasirao u polufinale u kategoriji "Under 18", odnosno među 12 najboljih u konkurenciji preko 70.000 pesama, otpevavši numeru "Hot Or Cold", za koju je napisao muziku, tekst na engleskom i srpskom, aranžman, i pritom odsvirao sve gitare. Pobedila je 17-godišnja Moli iz Edinburga, koja je izvela pesmu "Listen".

 

Ovo takmičenje postoji od 2002. godine. Ocenjuje se isključivo autorsko delo, odnosno pesma koju je kompletno uradio samostalno isti autor, i to muziku, tekst i aranžman, a da još nije bila izdata.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Naš mladi roker dobio je šestomesečni onlajn kurs u virtualnom kampusu za kompozitore, i šest meseci članstva u UKSC Broadjam asocijaciji.

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

"Hot Or Cold" je prva snimljena pesma na Džonijevom autorskom albumu, za koji je uradio kompletnu muziku, sve tekstove, odsvirao sve gitare i otpevao ga. Produkciju je poverio Vojislavu Aralici. 

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Svaka od pesama sa albuma ima svog pratioca donatora, a upravo baš ovu nagrađenu u Londonu je kao dečje stvaralastvo donirala kompanija "Comtrade".

 

Selekciju svih pesama i ovako dobru poziciju Džonijeve balade dali su najbolji svetski producenti i ljudi iz muzičke industrije: Stjuart Eps, Majk Kiper Eldridž, Šeli Peiken, Ričard Najls i Mark Kouli. Oni su sarađivali sa svetskim zvezdama poput Eltona Džona, Robija Vilijamsa, grupa "Led Zeppelin", "Spice Girls", "Oasis" i mnogih drugih.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

- Bio mi je cilj da dobijem stručnu ocenu onoga što radim. Najteže je izneti svoju muziku, jer to si ti i ne kriješ se iza tuđeg rada. Iako sam rođen sa pola srca, ništa ne radim na pola. Hoću da dam primer mladim muzičarima i ohrabrim da slobodno stvaraju svoju muziku, a ne da sebe ograničavaju svirajući i pevajući samo "kavere" - rekao je Džoni.

 

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

 

Mali srpski rok junak je objasnio, iz svog ugla, kako se stvara pesma:

 

- Iz tri poteza. Prvo uložiš u svoje znanje, vežbu i opremu, potom se opustiš, pa solo ide iz duše, rif iz mozga, a tekst iz srca. Treće - hrabro dočekaš kritiku.

 

Evo numere "Hot Or Cold":

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • majkamila

    10. decembar 2015 | 17:58

    Bravo! Cula sam i ranije za ovog decaka. Svaka cast za znanje, talenat, trud i hrabrost da se prijavis na takmicenje!

  • Hhh

    10. decembar 2015 | 20:45

    Najbolja muzika na svetu.Bravo mali.

  • Danijela

    10. decembar 2015 | 19:53

    Kako se dobija ta stipendija?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA