BOGATO: Evrosong košta 50 miliona evra!!!

Najskuplja evropska muzička manifestacija u istoriji biće održana u velelepnoj "Kristal Baku Areni", koja ima 23.000 mesta

  • 0

Pripreme za predstojeći Evrosong privode se kraju, a zemlja domaćin Azerbejdžan trudi se da se svetu predstavi u najboljem mogućem svetlu.

Naime, ova manifestacija koštaće neverovatnih 50 miliona evra, što će ujedno biti i najskuplja Evrovizija u istoriji. Rekord je do sada držala Moskva, koja je 2009. godine za evropsko muzičko takmičenje izdvojila 42 miliona evra.

Obe polufinalne večeri, kao i finale biće održano u velelepnoj "Kristal Baku Areni", koja se nalazi na obali Kaspijskog mora. Ovo moderno zdanje ima 23.000 mesta, ali zbog bine i raznih tehničkih preduslova, pretpostavlja se da će kapacitet arene biće smanjen na 16.000. Nedaleko od dvorane nalazi se novoizgrađeni pres-centar od 5.000 kvadrata.

Arena je izgrađena u rekordnom roku, a domaćini ovogodišnje Evrovizije krenuli su sa montiranjem scene. Oprema koja će krasiti ovu grandioznu binu teška je skoro 100 tona.

Evrosong 2012. trajaće od 22. do 26. maja. Našu zemlju predstavljaće Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stvar". Prema kladionicama, naša numera se nalazi na šestom mestom, a kvota za pobedu Srbije varira od 14 do 16.

(izvor: Dnevni avaz / foto: eurovisionfamily.tv)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA