HORMONI, FEMINIZAM I KRITIKA DRUŠTVA: Sassja objavila spot za pesmu "PMS" (FOTO) (VIDEO)

- "PMS" će neki shvatiti kao običnu estrogensku zafrkanciju, drugi će možda pronaći neke feminističke stavove, a treći kao kritiku društva u kojem živimo. Ja sam žena, često mi i estrogen i progesteron ne daju mira i naravno da ću iz takve svoje perspektive baciti kritiku na društvo – izjavila je Sassja

  • 0

Nakon četiri singla s albuma "Taktički praktično" , od kojih "Clash" i "Etikete" zajedno broje preko dva miliona pogleda na Jutjubu, Sassja predstavlja i peti službeni singl jednostavnog naziva - "PMS".

MLADA REPERKA IZ TUZLE - SASSJA: Teško je u Bosni biti bilo šta osim nemoralnog idiota i lopova (FOTO) (VIDEO)

U subotu 5. marta, briljirala je kao gošća na velikom koncertu Elementala u "Domu sportova", a za nešto više od dva meseca, Sassja se vraća u Zagreb gde će 12. maja održati svoj samostalni koncert u "Vintage Industrial Baru".

Spot za "PMS“ u Zagrebu i Zaprešiću snimao je Filip Filković Philatz koji iza sebe ima saradnju s Edom Maajkom, Džibonijem, Urbanom, Vatrom…

Foto: Lorna Kijurko Foto: Lorna Kijurko

- Većina spota snimala se celu noć u jednom zagrebačkom lokalu, doslovno smo uveče zatvorili kafić i ujutro ga otvorili. Čini mi se kao da je noć je prošla u sekundi, jer smo se svi super družili i zabavili. Baš smo se igrali na setu, a to po meni i je pravi kreativni rad. Spot je zaseban od pesme i treba biti zasebna igra šminkanja i poziranja. Do sada sam prilično mrzila snimanje spotova, ali ovaj put je baš bila uživancija i mislim da se to jako vidi u konačnom produktu. Cela ekipa je bila fantastična, što od reditelja, statista, vizažista, svi su bili jako profesionalni i dali su sve od sve od sebe da spot na kraju ispadne tačno onako kako smo ga zamislili. Verujem da ću još čuda napraviti s ovim timom. "PMS" će neki shvatiti kao običnu estrogensku zafrkanciju, drugi će možda pronaći neke feminističke stavove, a treći kao kritiku društva u kojem živimo. Ja sam žena, često mi i estrogen i progesteron ne daju mira i naravno da ću iz takve svoje perspektive baciti kritiku na društvo. Trudim se barem u pesmama zaobići depresiju i patetiku pa tako i ova stvar ima komično-ironični prizvuk – izjavila je Sassja.

Foto: Lorna Kijurko Foto: Lorna Kijurko

Saradnjom je jednako zadovoljan bio i redatelj:

- Želja mi je bila da spot ima dvozvučni stil, s jedne strane da priča ima tranziciju u stvarni život, ali opet da ostane negde podalje od onog realizma kakvog poznajemo. Mislim da smo i Sassja i ja odmah na početku naše saradnje hteli da se dobro zabavimo i malo se metaforički poigramo s pesmom i njenom vizualnom interpretacijom - nismo hteli ići u smeru prepričavanja pesme jer bi to bilo preočito i u ovom kontekstu nepoželjno. Ovako smo napravili puno nekih vizualnih hintova, bez da pritom otkrivamo i doslovno gledateljima sve serviramo - izjavio je Filip Filković Philatz.

Foto: Lorna Kijurko Foto: Lorna Kijurko

Muziku za "PMS" radio je renomirani hrvatski urbani producent - Koolade.

Postoji li bolji dan u godini od današnjeg za izlazak ovog singla? Žene, srećan vam Dan žena!

Pogledajte video:

Sassju možete pratiti i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA