SRCE DA PUKNE: Ovako je Jadranka Stojaković pričala o svojoj borbi sa teškom bolešću

- Zlo me je neraskidivo, kao u oklopu, vezalo za kolica - potresno je govorila Jadranka

  • 4
Jadranka Stojaković Printskrin: Youtube/Eldina Redzepagic

Život Jadranke Stojaković, velike kantautorke koja je preminula u 66. godini života, verno je predstavljen u knjizi "Boje zvuka", a umetnica je, između ostalog, tu govorila i o teškoj bolesti sa kojom se godinama borila.

Jadranka je, između ostalog, napisala:

- I dalje sam nepopravljivi optimista, mada su svi doktori, najprije u Kliničko-bolničkom centru u Banjaluci, gdje su konačno utvrdili i definisali od čega bolujem, a što su potvrdile i njihove kolege u Beogradu i Zagrebu, jasno kazali da nema konačnog izlječenja. Slično su mi govorili i eksperti iz Rusije i Amerike.

UZ NJENE HITOVE ODRASTALE SU GENERACIJE: Najlepše pesme Jadranke Stojaković (VIDEO)

Objasnila je:

- Kod bolesti motornog neurona, kako je zvaničan naziv mog problema, dolazi do progresivne degeneracije živaca u mozgu i leđnoj moždini, koji upravljaju aktivnošću mišića, što izaziva slabost i propadanje mišića.

Printskrin: Youtube/YU O Laki Printskrin: Youtube/YU O Laki

Jadranka je emotivno nastavila:

- Uz ogroman trud ljudi u svim rehabilitacionim centrima u kojima sam boravila, uspjeli smo bar usporiti napredovanje zla koje je moje noge učinilo neosjetljivim na bilo kakvu komandu za pokret ili korak, a mene neraskidivo, kao u oklopu, vezalo za kolica. Sada su svi koraci u mojim rukama, zamorenim od napora. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kimi

    4. maj 2016 | 14:07

    Duša...

  • Rj38

    4. maj 2016 | 22:09

    Zivot tuznu je napravio pricu...

  • Mima

    5. maj 2016 | 00:00

    Zao mi je bas.Citala sam o njenoj karijeri u Japanu.Bila je dobra,nema sta.Cekala sam,pesma,koju je ona otpevala,prva i najjaca verzija.Pa,Sve smo mogli mi... Neka joj je laka zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA