EVROVIZIJA: Babuške u finalu, Rambo izvisio! (FOTO, VIDEO)

U finale "Evrosonga" se plasirali Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska!

  • 6

U velelepnoj „Kristal Areni“ u Bakuu održano je prvo polufinalno veče pesme „Evrovizije“. Predstavilo se 18 zemalja Evrope, koje su  želele da obezbede finale za četiri dana na istom mestu. Ovu 57. manifestaciju po redu otvorio je crnogorski predstavnik Rambo Amadeus sa pesmom „Euro Neuro“. Popularni kantautor pridobio je simpatije publike atipičnim nastupom, a pojavio se pod plaštom i u fraku, dok je scenom dominirao drveni trojanski magarac. Ipak, Rambo nije uspeo da se domogne velikog finala, ali mi ćemo ipak pogledati njegovu pesmu još jednom.

 

 

 

 

Drugi po redu nastupio je Island. Duet Greta Salome i Jonsi otpevao je pesmu „Never forget“. Posle Islanda, atmosferu je podigla grčka predstavnica Elefteria Elefteriu sa numerom „Afrodizijak“. Naredne takmičarke bila je grupa „Anmari“ iz Letonije. Ove tri dame izvele su „Lepu pesmu“ („Beautyful song“ prim.aut.). Peta po redu je nastupila Rona Nišliu iz Albanije sa svojom kompozicijom „Suus“.

 

 

Rumunska grupa „Mandinga“ je izvela „Zaleilah“, pevajući na engleskom i španskom jeziku. Švajcarska braća Brođini su bili naredni učesnici, odnosno grupa „Sinplus“ i rokerska numera „Unbreakable“.

 

 

Posle švajcarske kompozicije, nastupila Belgijanka Iris sa „Would You“, a potom i predstavnica Finske Pernila Karlson. Deseta kompoziciju po redu izveo je izraelski bend Izabo. Sledeća je bila predstavnica San Marina Valentina Moneta sa "The Social Network Song”. Jedan od potencijalnih favorita, kiparska predstavnica Ivi Adamu, sa pesmom “La La Love”. Posle Kipra, svoju numeru otpevala je Danska.

 

 

Spektakl su napravile i simpatične “Babuške iz Buranova”, koje važe takođe za potencijalnog pobednika “Evrovizije”. Posle interesantnog nastupa ruskih predstavnica, svoje numere otpevale su Mađarska, Austrija, Moldavija i Irska.

 

 

Na redu je bilo i glasanje, a nestrpljivost među takmičarima bila je veliko. U finale, 26. maja, plasirali su se: Rumunija, Moldavija, Island, Mađarska, Danska, Albanija, Kipar, Grčka, Rusija i Irska.

 

Pobednici prvog polufinala pridružiće se tako Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji, Španiji, Nemačkoj i domaćinu Azerbejdžanu.

 

Drugo polufinale je za dva dana 24. maja, u četvrtak u 21 čas, a publici u “Kristal Areni” predstaviće se i naš predstavnik Željko Joksimović sa pesmom “Nije ljubav stvar”.

 

 

 

(Telegraf.rs)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dragan

    23. maj 2012 | 06:55

    vecu glupost odavno nisam cuo. ne znam sta onaj rambo umislja. da je neki pevac? mene bi bilo sramota da se pojavim sa onakvom pesmom bilo gde!

  • Ceca

    22. maj 2012 | 23:11

    pesma je dobra ali je samo mi možemo razumeti.

  • vladimir

    23. maj 2012 | 11:12

    tesko je naci ovakvu kantu od autora blago onom koga on zastupa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA