Dani Danila - Bate Stojkovića u Vrnjačkoj banji (FOTO)

Manifestacija "Ko to tamo peva" biće održana od 10. do 13. avgusta. Ove godine domaćini su Milorad Mandić Manda i Mira Banjac

  • 0

“Dani Bate Stojkovića” održavaju se i ove godine u Vrnjačkoj banji od 10. do 13. avgusta , u čast velikana srpskog glumišta, Danila - Bate Stojkovića. Ovogodišnja manifestacija nosi naziv “Ko to tamo peva” i poklapa se sa desetogodišnjicom smrti velikog glumca.

Manifestaciju je podržala Opština Vrnjačka Banja,  Ministarstvo kulture Republike Srbije, Skupština grada Beograda, Zvezdara teatar iz Beograda, dramski pisac Dušan Kovačević kao i veliki broj Batinih kolega iz sveta filma, pozorišta, književnosti.

Ove godine, manifestaciju će obeležiti veliki broj pozorišnih predstava, filmskih projekcija, književnih večeri, izložbi, kabarea. U planu je i prateća manifestacija “Veče Batinih pesama” u izvođenju vrhunskih estradnih umetnika (Radiša Urošević, Merima Njegomir, Dragan Kojić Keba, Predrag Živković Tozovac…).

Veliki broj kulturnih sadržaja održaće se u novom banjskom parku (Rimski izvor) kao i u amfiteatru Danilo - Bata Stojković.  Ove godine domaćini su Milorad Mandić Manda i Mira Banjac, a svoje prisustvo potvrdili su i drugi glumci, Batine kolege kao i književnik Matija Bećković.

Replika čuvenog autobusa iz filma “Ko to tamo peva” biće postavljena ispred omiljene Batine kafane i biće dostupna banjskim gostima i meštanima. I ove godine medijski pokrovitelj je RTV Pink.

(I.Danić)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA