"Toy Dolls", Masimo, "Orgazam"... napravili sjajnu žurku za 6.000 ljudi na Arsenalu! (FOTO) (VIDEO)

Svetske zvezde stižu i poslednje, treće večeri u Kragujevac ("Asian Dub Foundation"), a završnicu Arsenala 06 obeležiće i "Partibrejkers", "Beogradski sindikat"...

  • 0

Drugo veče Arsenala 06 u Kragujevcu donelo je, kao i dan ranije, odličnu zabavu uz niz sjajno probranih učesnika na Main sceni, ali i na skoro konstantno punom Gardenu. U muzičkom maratonu uživalo je oko 6.000 Kragujevčana i posetilaca iz drugih gradova. 

Glavne zvezde druge večeri Arsenal Festa, britanski bend "Toy Dolls", izašao je na glavnu binu tačno u zakazano vreme, uz ovacije publike sastavljene od vrlo mlade publike, ali i starijih, osedelih pankera, koji su za tu priliku obukli stare kožnjake. "Toy Dolls" su opravdali imidž majstora za dobre vibracije. Ovi pank veseljaci, predvođeni gitaristom Majklom Olgom Algarom, isporučili su ultrabrzu svirku sa pevanjem koje je povremeno bilo tako brzo da je podsećalo na gakanje.

Publika je sve vreme skakala i pevala, naročito uz hitove kao što su "Nellie The Elephant", "Idle Gossip", "Harry Cross", "Spiders In The Dressing Room", "Dougy Giro", "Lambrusco Kid", kao i obradu Bahove fuge,koja se u izvođenju "Toy Dollsa" zove "Toccata In D-Minor".

Foto: Promo/Teodora Ćirić Foto: Promo/Teodora Ćirić

Main je prethodno otvorio "Ničim izazvan", što je podsetilo na scenu iz 2014, kada je ova grupa na istom mestu imala prvi veći nastup u karijeri. Stvari su se od tada promenile – iza njih su dva albuma, pa Boris, Bojan i ekipa sad bez problema hitovima ispune jednočasovni set.

Na pop otvaranje Maina savršeno se "naslonio" Masimo Savić. Njegovu set listu je otvortila "Dodirni me slučajno", da bi se nastavilo uz "Daj mi razlog", "Sretan put", zanosnu "Tišinu"... Uz prijatan povetarac na Main-u Masimo nas je iz Kragujevca direktno odveo u Indiju, a posebno upečatljivo je bilo da njegove hitove iz osamdesetih pevaju iz sveg glasa i omladinci koji tad nisu bili ni u planu!

Masimo Savić

"Ovaj festival je predivan. Nadam se da će doživjeti puno, puno godina", poželeo je Masimo pre nego što je iscrtao završni "Krug u žitu".

Ubrzo se potom na sceni pojavio njegov strai prijatelj Gile sa svojim "Električnim orgazmom". U prvom planu je, doduše, za početak bio klavijaturista Ljuba Đukić, pevajući novotalasnu obradu "Locomotion", da bi se nastavilo uz niz hitova iz svih faza benda. Svirane su "Igra rokenrol cela Jugoslavija" i "Kapetan Esid", a pevao ceo Kragujevac. Bend je podsetio i na sjajne stvari iz devedeseti kao što su "Spojimo se sad” i “Da si tako jaka", a finiš odličnog nastupa koji je napunio prostor ispred Maina bio je opet novotalasan – "Nebo", pa "Zlatni papagaj".

Foto: Promo/teodora Ćirić Foto: Promo/teodora Ćirić

Za to vreme, Garden je bio pun uz "KBO", "Eyesburn", "Zoster" i Nena Belana i "Fiumense". Oni su predstavljali, u sitne sate, svojevrsni plesni "chillout" za publiku još uvek željnu dobre zabave. Dalmatinac čiji je dom odavno Rijeka je, interesantno, tek sada, posle 30 godina bogate karijere, prvi put nastupio u Kragujevcu, i publici je dočarao reprezentativan presek svog opusa. Mešali su se "Đavoli" ("Pričaj mi o ljubavi", "Dani ljubavi"...) sa hitovima koji su obeležili kasnije faze njegove karijere ("Ludo zaljubljen", "Rijeka snova"...).

Svetske zvezde stižu i poslednje, treće večeri u Kragujevac ("Asian Dub Foundation"), a završnicu Arsenala 06 obeležiće i "Partibrejkers", "Beogradski sindikat", Goran Bare i "Majke"...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA