Trijumfalan kraj Arsenala 06 uz "Asian Dub Foundation", "Partibrejkers", "Beogradski sindikat"... (FOTO)

"Vidimo se na Arsenal festu 07 u Kragujevcu idućeg leta" - poručuju organizatori po završetku veoma uspešnog, šestog izdanja

  • 0

Šesto izdanje "Arsenal festa" spektakularno je završeno pred oko 8.000 posetilaca nastupima britanskog benda "Asian Dub Foundation", "Partibrejkersa", "Beogradskog sindikata" i ostalih. Festival u Kragujevcu je, za tri večeri, posetilo više od 20.000 ljudi! 

Veče na Main Stageu je u subotu otvorila žestoka slovenačka "Siddharta", da bi zatim usledili "Partibrejkers". Cane i ekipa su, bez mnogo mudrovanja ovoga puta, isporučili publici presek skoro 35 godina duge karijere kroz 19 pesama, vrativši se, za početak, u 1988. („Ona kaže ljubav pokreće ovaj svet“).

"Asian Dub Foundation" su već odavno omiljeni u Srbiji. Njihov „elektro-etno-ragga-pank“ i šta-sve-još-ne miks, čiji ritam bukvalno udara u stomak od prve do poslednje pesme. Kragujevac je očekivano sjajno reagovao od početka do kraja njihobvog nastupa.

Sve to nije nimalo splasnulo uz „Beogradski sindikat“. Naprotiv. Kultna grupa okupila je uvek brojne obožavaoce i na prostoru Kneževog arsenala, pa su se njihovi poznati refreni horski pevali u sitne sate. „Mi smo ta ekipa“, „Za sve moje ljude“, „Alal vera“, „Ja u životu imam sve“... Sve to se nizalo uz karakteristične poruke pobune. „Pikovi“ su, očekivano, bili „Sistem te laže“, koja je ponovljena i na bisu, i „Balada disidenta“. festival je, kad je u pitanju glavna scena, okončao "Irish Stew".

Foto: Promo/Teodora Ćirić Foto: Promo/Teodora Ćirić

Status glavne zvezde Gardena poslednje večeri imao je Goran Bare. Sa "Majkama"  je "kupio" publiku svojim snažnim ali rafiniranim rokenrol izrazom. Zaređali su se brojni hitovi ovog benda, a vrhunac su bile "Teške boje" koje su se orile iz svih grla.

"Vidimo se na Arsenal festu 07 u Kragujevcu idućeg leta" - poručuju organizatori po završetku veoma uspešnog, šestog izdanja jednog od najznačajnijih srpskih festivala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA