NAJTUŽNIJA LJUBAVNA PRIČA JUGOSLAVIJE: 25 godina posle njegove smrti ona mu piše pisma i svaki trenutak posvećuje njemu! (FOTO) (VIDEO)

- Ne volim reč "sećanje", jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno - ispričala je Josipa Lisac

  • 12
Foto: Tanjug/Danilo Peternek

Foto: Tanjug/Danilo Peternek

 

Kada se govori o fenomenalnoj pevačici Josipi Lisac, mora se pomenuti njen životni partner i najveća ljubav Karlo Metikoš. Iako je on preminuo 1991. za Josipu se ništa nije promenilo, i kako kaže, ona mu i dalje piše pisma, i svaki svoj nastup i otpevani stih posvećuje njemu... Ona napominje da ne voli reč "sećanje" jer njihova ljubav živi i dalje.

 

Karlo i tada mlada pevačica Josipa, upoznali su se 1971, i to je bila ljubav na prvi pogled, i za ceo život.

 

- Kad sam se vratio u Zagreb, shvatio sam da se muzička scena promenila. Došli su drugi ljudi, grupa je bilo k'o gljiva posle kiše, uopše nisam znao ko, šta... Ali nekako sam se utopio u tu kolotečinu, imao gaže i jednom otišao u Petrinju, sreo Josipu Lisac, naši pogledi su se sreli - ko u priči - i od onda se više nismo rastajali. Od 1971. godine. Bio sam oduševljen i njenim pevanjem i načinom na koji se ponašala... Onda sam se do ušiju zaljubio i tako - izjavio je svojevremeno Metikoš.

 

Ta sudbinska ljubav ovekovečena je sad već legendarnim albumom "Dnevnik jedne ljubavi" iz 1973.

A photo posted by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on

 

To je, kako su Josipa i Karlo često isticali, ploča koju su zapravo pravili za njih dvoje, ali tek prvi u nizu zajedničkih projekata. I ako ste bili na nekom od Josipinih koncerta, znate da iza svake pesme koju ona otpeva stoji Karlo, i sve one njene prelepe balade pričaju Karlovu i njenu ljubavnu priču...

 

 

- Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima. Šta smo imali da kažemo jedno drugom, rekli bismo odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo rešavali razgovorom. Kad bi neko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmenjivali i funkcionisali - priča Josipa.

 

Karlo i Josipa su bili zajedno 20 godina, a njen svet se srušio kada je on umro od infarkta 1991. u 51. godini...

 

 

Ali, smrt nije mogla da ih rastavi, i Josipa svojoj ljubavi posvećuje svaki minut na sceni, piše mu pisma i voli ga kao i prvog dana.

 

-  Ne volim reč "sećanje", jer ja sve naše zajedničke trenutke, slike i stanja nosim u sebi stalno. I ne samo što su oni u meni, ja ih prenosim dalje… A naša ljubav još je tu i njena prisutnost stalno me oplemenjuje - objasnila je slavna pevačica.

 

A photo posted by Josipa Lisac (@josipa_lisac) on

 

 

Josipa kaže da nikada nije pomislila na drugog muškarca.

 

- Nisam, jer mi je srce puno i u njega više ništa ne može da stane.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirkone

    25. avgust 2016 | 16:10

    Ovo bila ljubav, danas je prava rijetkost sresti ljude ovog kalibra. Lijep je osjećaj pročitati da I ovako nešto postoji u ovim ludim vremenima.

  • PUšKIN

    25. avgust 2016 | 15:40

    Josipa carice

  • Vesna

    25. avgust 2016 | 16:10

    Legenda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA