Dobitnik Fipresci nagrade filmskog festivala u Torontu uskoro u bioskopu

Honas Kuaron, autor visokobudžetnog projekta „Gravitacija'“, na kojem je radio zajedno sa svojim ocem Alfonsom Kuaronom, dolazi nam sa najnovijim filmskim ostvarenjem „Ostavljeni“

  • 0

Brutalni meksički triler „Ostavljeni“ čija je glavna tema rasizam i imigranti, u bioskope dolazi 6. oktobra, a glavnu ulogu tumače Gael Garsija Bernal i Džefri Din Morgan.

Iako je to danas aktuelna tema, priča ovog filma prati meksičke imgrante i njihovo putovanje ka boljem životu koje postaje mučna borba za opstanak.

Foto: Promo Foto: Promo

Mojses (Gael Garsija Bernal) sa grupom imigranata putuje preko komplikovanog dela Sonorske pustinje koji niko ne čuva, pokušavajući da ilegalno pređu granicu i uđu u SAD. Njihov san o boljem životu prekinuće Sem (Džefri Din Morgan), poremećeni odmetnik koji granični zakon uzima u svoje ruke.

U pratnji svog psa, Sem, počinje da „lovi“ grupu nenaoružanih muškaraca i žena imigranata koji su se našli tu, pucajući u jednog po jednog. Mračna igra mačke i miša je počela, a Mojses mora nadmudriti lovca, kako ne bi postao nova žrtva ove puste zemlje.

Foto: Promo Foto: Promo

Uz Bernala i Morgana, tu je glumca Alondra Idalgo. Producent filma je Alfonso Kuaron, a za scenario, pored Honasa Kuarone zaslužan je i Mateo Garsija.

Film „Ostavljeni“ je dobitnik FIPRESCI nagrade na filmskom festivalu u Torontu i u bioskopima širom Srbije će se naći od 6. oktobra.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA