SVAKI DAN BEZ NJEGA JE TUŽAN: Devet godina od smrti Tošeta Proeskog! (VIDEO)

Toše Proeski je poginuo 2007. u saobraćajnoj nesreći kod Nove Gradiške u Hrvatskoj

  • 15
Toše Proeski Foto: Milena Đorđević

Za sve ljubitelje muzike 16. oktobar je jedan od najtužnijih dana, i teško je poverovati, ali danas se navršava devet godina od smrti Tošeta Proeskog.

PESMA ANĐELA: Poslušajte nikad objavljenu numeru Tošeta Proeskog (AUDIO)

Da podsetimo, makedonski pevač je rođen 25. januara 1981.u Prilepu, a tragično je nastradao 2007. u Hrvatskoj.

"Makedonski anđeo" poginuo je kada je njegov automobil "folksvagen tuareg" udario u prikolicu obližnjeg kamiona, nedaleko od Nove Gradiške. Pevač je u trenutku nesreće spavao na suvozačevom mestu, dok su vozač Georgij Georgijevski i Tošetova tadašnja menadžerka Ljiljana Petrović teže i lakše povređeni.

Tošetove kolege i dalje ne mogu da poveruju da ga više nema - Tijana Dapčević kaže da i dalje oseća njegovo prisutvo, a Kaliopi dodaje da je svaki dan bez Proeskog setan jer nas podseća na njegov odlazak...

Proeski je sahranjen u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a od popularnog pevača oprostilo se nekoliko desetina hiljada ljudi. Posthumno je proglašen počasnim građaninom Makedonije.

Ostavio je nemerljiv trag, kako u svojoj zemlji, tako i u regionu. Karijeru je započeo 1996, a 2003. pobedio je na prestižnom muzičkom festivalu “Beovizija” pevajući “Čija si“.

Snimio je pregršt hitova, poput “Tajno moja“, “Pratim te“, “Ko ti to grize obraze“, “Srce nije kamen“, “Lagala nas mala“… Sarađivao je s mnogim muzičkim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva…

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivancica

    16. oktobar 2016 | 12:41

    Uvek je bio i ostao broj jedan u Srbiji.

  • Branko

    16. oktobar 2016 | 12:23

    Sta reci posle smrti Toseta, veliki gubitak za jednog talentovanog pevaca i za njegovu mladost, tek je trebao da zivi, sve njegove zelje, otisle sa njim, a mi cemo ga pamtiti, kao da je ziv. Umetnik nikad ne umire.

  • Vesna

    16. oktobar 2016 | 13:04

    Jedan,jedini,neponovljivi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA