ZVEZDE GRANDA: Nikolina i Darko, "stranci" i favoriti! (FOTO) (VIDEO)

Dodikova snajka i slabovidi Crnogorac stigli su do samog finala, uprkos činjenici da pevaju u "inostranstvu"

  • 2

Finalno takmičenje "Zvezde Granda" biće održano u subotu uveče od 21h u velikom "Grand" studiju na Košutnjaku. U velikom finalu našlo se 10 najboljih takmičara: Nikolina Kovač, Milica Pavlović, Vanja Mijatović, Andreana Čekić, Slobodan Rakić, Darko Martinović, Aleksa Radenković, Nikola Nešić, Nadica Ademov i Miroslav Radulović.

Bez želje da ikoga favorizujemo, predstavljamo dvoje učesnika poslednje sezone "Zvezde Granda" koji nisu iz Srbije - Nikolinu Kovač iz Bosne i Hercegovine  i Darka Martinovića iz Crne Gore.

Intrigantna učesnica "Zvezda Granda" Nikolina Kovač svojim nastupima i oblačenjem izaziva oprečne komentare u javnosti. Ona nastupa bez grudnjaka na sceni i uvija se provokativno u uskoj kratkoj haljinici, a upoređivali su je sa Natašom Bekvalac i Jelenom Karleušom.

Nikolina ima 22 godine i rođena je u Sarajevu. Od detinjstva je imala sklonosti ka muzici, pa je završila nižu muzičku školu, odsek solo pevanje, paralelno sa časovima klavira. Još kao manja osvajala je nagrade na festivalima: “Djeca pjevaju hitove“, “Iskra znanja“, “Festival u Maglaju” i “Prvi aplauz“…

Kaže da joj je najveći izazov takmičenje u "Zvezdama  Granda", a nakon nastupa na Grandovoj sceni i baraža, Nikolina je stigla do samog finala. Trenutno je na trećoj godini studija žurnalistike na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Nikolina je u ljubavi sa Ljubišom Dodikom, rođakom Milorada Dodika, premijera Republike Srpske. Atraktivna plavuša je, prema priči upućenih, skoro dve godine srećno zaljubljena.

Njen dečko se nije protivio da učestvuje u izboru za "Zvezde Granda". Nakon prvog učešća u ovom takmicenju, počela je da nastupa sa svojim bendom sa kojim i danas sarađuje i sa kojim je stekla iskustvo koje do tada nije imala. Upravo zbog toga je, tvrde stučnjaci, sa više samopouzdanja i spremnosti ušla u novi krug takmičenja po povratku iz baraža.

Ljudi koji je poznaju kažu da je uporna, vredna i odlučna, što su karakteristike koje svakako Zvezda Granda mora da poseduje. Dodatno je ispunjava pisanje pesama, kao i komponovanje.

Nikolina je veliki ljubitelj životinja i i već duže ima kućnu ljubimicu pekinezera Klari.

Darko Martinović dolazi iz Crne Gore i važi za jednog od omiljenih takmičara i kod publike, ali i kod njegovih kolega. Od prvog pojavljivanja u takmičenju “Zvezde Granda“, kada je nastupio sa pesmom “Ne kuni me i ne ruži me, majko”, pokupio je nepodeljene simpatije. Martinović je baražom vraćen u dalji tok takmičenja i sada je stigao do samog finala.

Darko ima 26 ima godina, rođen je i odrastao na Cetinju, a slabovid je od rođenja.

- Mnogi misle da sam potpuno slep, ali vidim otprilike pet odsto. Vidim toliko da znam kada je dan, a kada noć. Kao klinac, kada sam počeo da se osamostaljujem, dolazilo je do nerazumevanja od strane mojih vršnjaka. Oni nisu mogli da razumeju taj nedostatak i to što ja ne mogu da igram fudbal. Deca su umela da budu surova. Kasnije su me prihvatili i sada nemam nikakvih problema – kaže Darko.

Mladi Cetinjanin kaže da su mu prijatelji i porodica najveća podrška u životu.

- Živim sa majkom i sa dva brata, oni su mi pomogli da uspem i kao pevač i kao čovek, a otac mi je umro pre četiri godine, kada su mu otkazali bubrezi. To su bili teški trenuci za mene, ali život je morao da ide dalje. Veliku podršku mi pruža i moj prijatelj Ivan, koji je već sedam godina uz mene. On je najviše i insistirao da se prijavim za takmičenje „Zvezde Granda“ – izjavio je Martinović.

Muzikom se bavi od ranog detinjstva, a sa 17 godina pobedio je na takmičenju “Prvi glas Cetinja” 2003. godine. Na jesen iste godine učestvovao je na "Intro karaokama", do tada najvećem pevačkom takmičenju u Crnoj Gori. Na pomenutom takmičenju je stigao do finala.

Nakon ovoga, osvaja prvo mesto na Međunarodnom muzičkom festivalu slepih Jugoistočne Evrope u Tuzli. Od tada su počeli i javni nastupi. Talenat za pevanje, za koji kaže da je “dar Božji”, bio mu je samo odskočnica u daljem radu, jer su mu prepoznatljiv stil pevanja i boja glasa omogućili da se vrlo brzo osamostali i nastavi svoju karijeru. Nakon skoro decenije rada, uspeo je da pridobije poverenje velikog broja slušalaca u Crnoj Gori i van nje. Tokom takmičenja u “Zvezdama Granda” Darko je ostvario jak uticaj i dobio veliki broj fanova.

Posle prošlogodišnjeg učešća u takmičenju “Zvezde Granda”, dobio je poziv da učestvuje na Cetinjskom festivalu narodne muzike “Cetinje Fest“. Na pomenutom festivalu osvojio je treće mesto i dobio nagradu za najboljeg debitanta festivala.

Najbolji prijatelj ovog pevača Ivan tvrdi da Darko odlično vozi bicikl, a takođe i da je kandidate u “Zvezdama Granda” iznenadio gađajući košarkaške "trojke".

- Kada su se ovogodišnje zvezde “Granda” prvi put okupile, svi zajedno su igrali košarku i niko od njih nije očekivao da Darko može da dobaci do koša, a on zapravo fantastično gađa trojke. Svi su zanemeli od šoka, doduše, prvi put je promašio, a posle je pogodio seriju koševa. Međutim, on odlično vozi i bicikl, veoma je funkcionalan, budući da raspoznaje samo dnevnu svetlost – rekao najbolji prijatelj “Zvezde Granda”.

Oni koji ga poznaju kaži da je Darko mladić vedrog duha, karakteran i pozitivan, koji autentičnim izvođenjem i profesionalnim stavom ostavlja pozitivan utisak na publiku na svakom nastupu.

(A.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonimna

    23. jun 2012 | 15:25

    A gde je Andreana?Odakle je ona?Jel to Kozarska Dubica nije u RS,BIH ...?Pojma vi nemate...

  • rs

    23. jun 2012 | 11:38

    Sa kojim Dodikom u vezi? Veze vi nemate,ima godinu dana od kako nisu zajedno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA