≫ 

NEOČEKIVANA ZAVRŠNICA 89. OSKARA: Najbolji glumci Ema Stoun i Kejsi Aflek, film godine NIJE "La La Land"! (FOTO)

Završena je spektakularna 89. dodela prestižnih filmskih nagrada u "Dolbi" teatru u Los Anđelesu!

  • 3

Svečana dodela najprestižnijih filmskih nagrada, 89. Oskar, održana je u noći između nedelje i ponedeljka, 26. i 27. februara, u teatru "Dolbi" u Holivudu, a filmom godine proglašeno je ostvarenje "Mesečina".

HOLIVUD OVO NE PAMTI: Neviđeni SKANDAL u samom finišu dodele Oskara! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

06:03 - Film godine očekivano je "La La Land"...iliiii?! Ne, ipak ne! Došlo je do zabune, priznao je Voren Biti nevoljno, budući da je pogrešno pročitao, pa je na kraju pokazao kovertu i papir na kom je pisalo da je ipak najbolji film godine - "Mesečina" (Moonlight)!

SVEČANA 89. DODELA OSKARA: Nominovani glumci stigli na crveni tepih! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Zbunjen je bio i Rajan Gosling...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prilično šokirani, našli su se na sceni "Dolbi" teatra zajedno - ekipa filma "La La Land" i filma "Mesečina", dok je Džimi Kimel takođe bio iznenađen...

- Odlazim, i više se ovde nikada ne vraćam! - rekao je kroz šalu i odjavio ceremoniju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

05:54 - Oskarovac Leonardo DiKaprio imao je čast da uruči nagradu za najbolju glumicu godine, Emi Stoun za ulogu u filmu "La La Land".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

05:47 - Konačno! Zlatna statua za najbolju mušku ulogu odlazi u ruke Kejsiju Afleku, za igranje glavne role u filmu "Mančester na moru" (Manchester by the Sea) .

- Jedna od prvih osoba koja me je naučila glumi je Denzel Vošington, a tek večeras sam ga upoznao! Hvala vam, veoma mi znači - rekao je Aflek, kojem je ovo inače prvi Oskar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

05:40 - Oskar za najbolju režiju odlazi u ruke Demijana Šazela, koji je sa 32 godine najmlađi dobitnik ove prestižne nagrade.

Ben Aflek i Met Dejmon našli su se posle skoro 20 godina zajedno na sceni i podsetili na trenutak kada su bili prozvani za uručivanje nagrade za film "Dobri Vil  Hanting". Ovaj put, bili su ti koji su uručivali nagrade...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Stižemo i do najvažnijih nagrada u glamuroznoj noći...

05:35 - Džimi Kimel je ponovo obradovao prisutne jednim iznenađenjem, ovaj put su sa plafona padali baloni sa kolačićima i krofnama, a domaćinu je zafalila i kafa!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

05:14 - Oskara za najbolju originalnu muziku Semjuel L. Džekson uručio je Džastinu Hervicu, a Skarlet Johanson je uručila nagradu autoru najbolje originalne pesme - opet Džastinu Hervicu za "City of Stars", iz "La La Landa".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

04:59 - Linus Sandgren dobio je prvog Oskara za najbolju fotografiju, a ovo je večeras druga po redu zlatna statua za "La La Land", nakon čega je nastupio Džon Ledžend sa dve nominovane pesme iz filma.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

04:14 - Ostvarenje sa čak 14 nominacija, film "La La Land" reditelja Dejmijena Šazela, ove godine je svakako najveći favorit, a vreme je i za prvu nagradu za rekordni mjuzikl - najbolja scenografija.

03:58 - Najboljim stranim filmom proglašen je "Trgovački putnik", u režiji Iranca Ašgara Farhadija, kojem je ovo drugi Oskar.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

03:44 - Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu Akademija je dodelila Vajoli Dejvis za ulogu u filmu "Ograde" (Fences) Denzela Vošingtona, koja je statuu primila vrlo emotivno i održala govor sa suznim očima!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ljudi me stalno pitaju kakve im priče želim preneti, a ja im pričam one o ljudima koji su puno sanjali, a nisu uspeli, o ljudima koji su se zaljubili i - izgubili. Moj kapetane, Denzele Vošingtone... Hvala ti što si stavio dve osobe za volan... Hvala mojim roditeljima, hvala Bogu što vas je odabrao da me dovedete na ovaj svet. Hvala mojim sestrama, mom mužu i mojoj ćerki, vi ste moje srce! Hvala Akademiji - izjavila je Vajoli.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

03:25 - Stiže vam kiša bombona! Vreme je da proverite svoju kilažu... Možda sledeće godine ovako budemo delili i nagrade - najavio je šaljivi Kimel, dok su se sa plafona teatra "Dolbi" spuštale vrećice sa bombonima.

Film slavnog Mela Gibsona dobio je večeras prvog Oskara, za najbolji miks zvuka u ostvarenju "Greben spasa" (Hacksaw Ridge).

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

02.57 - Zlatna statua u kategoriji za najbolju šminku i frizure dodeljena je ekipi "Odreda otpisanih", dok je za najbolji kostim Oskara (četvrti put) dobila Kolin Etvud, za film "Fantastične zveri i gde ih naći".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

02:44 - Prvi Oskar uručen je najboljem glumcu u sporednoj ulozi, a to je Maheršala Ali, za ulogu u filmu "Mesečina" (Moonlight).

- Zahvaljujem se svim svojim profesorima i učiteljima. Hvala filmskoj ekipi, svi ste zaslužili da dobijete Oskara. Hvala mojoj supruzi, koja je bila trudna dok smo snimali film i pomagala mi sve vreme tokom prjekta - izjavio je Ali.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

02:35 - U duhovitom i šarmantnom stilu Kimel je čestitao svima što su nominovani, a onda pokušao da se pomiri sa Metom Dejmonom. Ali, samo pokušao...

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

02:30 - Džastin Timberlejk otvorio je glamurozno veče svojim hitom "Can't Stop The Feeling", ujedno nominovanim u kategoriji najboljeg originalnog singla, pozdravio je Holivud i najavio domaćina ovogodišnje dodele Oskara, glumca i komičara Džimija Kimela.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

BEZ BRUSA NA OSKARU: Šarliz Teron zablistala u zlaćanoj haljini! (FOTO)

SVE JE SPREMNO ZA 89. DODELU OSKARA: Nominovani glumci stigli na crveni tepih! (FOTO)

Favoriti za prestižnu nagradu bili su, očekivano, rekorder "La La Land", i filmovi "Moonlight" i "Arrival".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ono što je značajno jeste da je američka Akademija za film i nauku ove godine nominovala nekoliko filmova sa afroamerički glumcima, i to posle dve godine kritika zbog izostanka istih među nominacijama. Među njima je bio neprikosnoveni Denzel Vošington, zatim Vajola Dejvis, Maheršala Ali i Naomi Heris.

Svečanost u najglamuroznijoj noći Holivuda, pored Džastina Timberlejka, upotpunili su i slavni muzičari Sting, Džon Ledžend i Lin-Manuel Miranda, koji su se ujedno takmičili u nominaciji za najbolju originalnu pesmu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Mjuzikl "La La Land" ostvarenje je koje je ove godine imalo 14 rekordnih nominacija za prestižnu statuu, čime je izjednačen sa rekorderima "Titanik" i "Sve o Ivi", a film je na kraju dobio 6 Oskara!

Ipak, filmom godine i počasnom zlatnom statuom nagrađen je "Moonlight"! 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    27. februar 2017 | 06:18

    Jao koja namestaljka za najbolji film, uvalili coveku pogresnu kovertu i on ispao budala. Amerikanci jos jednom pokazali svoje pravo lice.

  • 1989

    27. februar 2017 | 08:12

    Bitno je da su cimali trampa celu noc.

  • Peki

    27. februar 2017 | 11:02

    Još sam pod utiscima zbog Monike Beluči, do oskara mi je stalo ko do lanjskog snega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA