Tajnu krio 35 godina: Svi ga znaju kao Alena Islamovića, a ovo je njegovo PRAVO ime!

Islamoviću su čelnici "Jugotona" početkom osamdesetih predložili da koristi umetničko ime Alen i on je to prihvatio

  • 9

Kao pevač "Divljih jagoda" i "Bijelog dugmeta" Alen Islamović je žario i palio bivšom Jugoslavijom, ali malo ljudi zna kako glasi njegovo pravo ime. 

SEVNULA I GOLA GUZA: Odlepićete za novim seksi spotom Milice Pavlović i Alena Islamovića! (VIDEO) (FOTO)

Početkom osamdesetih kada su "Divlje jagode" postajale sve popularnije, producentskim kućama je za oko zapao mladi pevač po imenu Alija Islamović, i ubrzo su mu predložili da ime promeni u Alen.

- Kada se desio uspon "Divljih jagoda", grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici nekadašnjeg "Jugotona" došli su na ideju koja se njemu u početku nije svidela. Predložili su Aliji da koristi umetničko ime Alen, uz obrazloženje da to bolje zvuči i da će tako steći veliku popularnost među publikom. On se malo nećkao, nije hteo da menja svoje ime, ali brzo je popustio i i poslušao savet pretpostavljenih. Danas gotovo niko ne zna da se Alen zapravo zove Alija - ispričao je izvor "Kurir starsa" blizak Islamoviću.

S druge strane, i Alen je poitvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. tako je bilo i u mom slučaju - objasnio je Islamović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuda idu divlje svinje

    31. maj 2017 | 22:23

    Pa ko voleo divlje jagode i bjelo dugme, normalno treba da zna da je Alenu pravo ime Alija, i zašto Mladena Vujovića zovu Tifa; zbog "lokomo..tife", kad je bio mali

  • EL...

    31. maj 2017 | 22:03

    Brego čuti kad Alen peva !

  • Boban

    1. jun 2017 | 05:59

    Legenda i neponovljiv glas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA