Uz "Tu noć kad si se udavala" plačete 24 godine, a iza čuvenog hita krije se ISTINITA životna priča sa tragičnim krajem (VIDEO)

Čuveni hit nastao je po istinitoj priči, koja sama po sebi tera suze na oči

  • 3

Kada je davne 1993. godine "Prljavo kazalište" snimilo baladu "Tu noć kad si se udavala" bilo je jasno da će postati vanvremenski hit.

Međutim, ako postoji pesma uz koju su se lile suze, onda je u samom vrhu sigurno i ona. Priča koja se krije iza ove pesme još je jedan razlog iz kog je balada pretužna i više nego bolna.

Foto: Promo Foto: Promo

Naime, po legendi koja prati "Tu noć kad si se udavala", lider benda Jasenko Houra imao je devojku koja mu je predstavljala centar sveta. Međutim, zbog njegovog odlaska u vojsku rastanak je bio neminovan. Svakako, on nije mislio da je rastanak trajan, pa ju je pred polazak pitao da li će ga čekati. Ona je rekla da hoće, a Jasenko je sa verom da će zaista biti tako otišao.

Međutim, kada se vratio iz vojske sa bendom je imao zakazanu svirku na jednom venčanju.

Ispostavilo se da je u pitanju bilo - njeno venčanje.

Iako Jasenko nije javno govorio o ovome, u pojedinim starim prepričavanjima ove priče pominje se da je devojka, malo nakon venčanja, oduzeli sebi život tako što je pucala u glavu.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA