Top 10 najomiljenijih fimova svih vremena!

"Bekstvo iz Šošenka" najomiljeniji film svih vremena na IMBD listi, dok je najnoviji film o čoveku-šišmišu "Uspon mračnog viteza" već zauzeo deseto mesto ove liste

  • 2

Korisnici sajta IMBD proglasili su film "Bekstvo iz Šošenka" najomiljenijim filmom svih vremena, dok je najnoviji film o Betmenu "Uspon mrčnog viteza" za samo nekoliko dana prikazivanja u bioskopima zauzeo već deseto mesto na ovoj listi.

Posle niza anketa koje su sami korisnici pravili, popularni sajt je promenio "pravila igre", pa je od sada, da bi se jedan film našao na listi 250 omiljenih, potrebno prvo da ima 25.000 glasova, dok je do jula 2012. za to bilo potrebno samo 3.000 "klikova".

Zbog promene pravila, na listi više nema filmova kao što su "Moonrise Kingdom", "Kind Hearts And Coronets", "Life Is Beautiful", "Rain Man", "The Nightmare Before Christmas", "The Untouchables"... ali je zato tu "Uspon mračnog viteza" koji je deseti.

Na ovoj listi, nakon "Bekstva iz Šošenka" iz 1994. godine, našli su se prvi i drugi deo "Kuma", "Petparačke priče" Kventina Tarantina, klasici iz 1966. "The Good, The Bad And The Ugly" i "Angry Men" iz 1957. godine. "Šindlerova lista" je sedmi najomiljeniji film, a fanovima sedme umetnosti se od "Uspona mračnog viteza" više dopadaju još samo drugi deo trilogije o Betmenu i "Gospodar prstenova: Povratak kralja".

"Uspon mračnog viteza" je u prvom vikendu prikazivanja samo u Americi zaradio 160 miliona dolara i prema procenama filmskih magazina trebalo bi da obori sve dosadašnje rekorde po zaradi na bioskopskim blagajnama.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A.G.

    31. jul 2012 | 14:10

    Bekstvo iz Sosenka je odlican film, ali po meni je film Zivot je lep savrsen u svakom pogledu. Slazem se i da je Blistavi um odlican film. Ovi novi filmovi o Betmenu mi se ne svidjaju, najbolji su oni prvi.

  • Velja

    31. jul 2012 | 13:19

    Ima mnogo boljih filmova od Dobar, Los, Zao. Npr. Gladijator, Blistavi Um i jos dosta drugih. Rasel Krou je odradio 2 savrsene uloge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA