GDE SU, ŠTA (NE) RADE: Zaboravljeni asovi iz devedesetih! (VIDEO)

Gde su nestali Filip Žmaher, Slavko Banjac, Gala, Bajone, Bojan Milanović, Lidija, Ceca Slavković, muzičari koji su se proslavili tokom 90-ih godina, a zatim nestali sa scene

  • 7

Sećate li se Slavka Banjca? Kako deca godinama preživljavaju bez Bajonea? Gde je nestao Bojan Milanović, pevač sa stajlingom Sandokana? Šta se desilo sa vlasnicom megahita "Recka na zidu"? Gde je i zašto ne peva Filip Žmaher? Ako vas muči barem jedno od ovih životnih pitanja, mi vam otkrivamo gde su i šta rade pevači i pevačice koji su se pojavili tokom devedesetih godina, a zatim netragom nestali sa scene.

Slavko Banjac, koji se na sceni pojavio krajem osamdesetih godina, važio je za jednog od najboljih pevača narodne muzike. Objavio je šest albuma, a nakon ploče "Ler" iz 1995. skoro da mu se izgubio svaki trag. Razočaran u estradu, Banjac je batalio muziku, a svojevremeno je bio suvlasnik firme koja se u "Ju biznis centru" bavila konsaltingom i privatizacijom. Na mnogim internet forumima postavlja se pitanje gde je nestao Slavko Banjac, ali pravih informacija nema. Jedino što se može pronaći, a da je novijeg datuma jeste kratak snimak na Jutjubu, na kojem je zabeležen nastup Banjca i "Riplej" benda.

Spot za numeru "Vino ljubavi" Slavka Banjca:

Vesna Galiot Gala, koja je hitovima "Izaberi" i "Bumbar" harala dizel-dens scenom devedesetih, odavno se ne bavi muzikom, a na stare dane je podsetila prošle godine, kada se pojavila na koncertu "Volim devedesete" u Beogradskoj areni. Inače, Gala se, nakon što joj je propao biznis sa salonom nameštaja, zaposlila u nekoj telekomunikacionoj kompaniji.

Gala i Srđan Mobi Dik u numeri "Izaberi":

Bojan Milanović je tokom devedesetih objavio četiri albuma, osvajao je nagrade na festivalima MESAM i Beogradsko proleće, pojavio se i u epizodi "Srećnih ljudi", a zatim je nestao iz javnog života. Trenutno živi u Sokobanji, povremeno peva u niškim kafićima, a njegova najsvežija fotografija je iz 2008. godine, kada je učestvovao u akciji dobrovoljnog davanja krvi u Sokobanji.

Spot Bojana Milanovića za numeru "Ciganska je krv k'o vatra":

Nenad Bajić Bajone, svojevremeno jedan od popularniji izvođača muzike za decu (i one koji se osećaju kao deca, prim. ur.), krajem devedesetih godina odlučio je da se vrati svojoj prvoj ljubavi - stomatologiji. U Beogradu ima privatnu stomatološku ordinaciju, a pre nekoliko godina je za list "Alo" izjavio da je muzikom prestao da se bavi jer mu je dosadila.

Bajone u akciji:

Lidija Palurović, koja je preko noći napravila pravi bum hitom "Recka na zidu" iz 1999. godine, istom brzinom je i nestala, a talentovana Čačanka, kojoj su predviđali sjajnu karijeru, trenutno radi kao profesorka muzike.

Spot za Lidijinu pesmu "Recka na zidu":

Svetlana Ceca Slavković bila je veoma aktivna tokom devedesetih, osvajala je nagrade na brojnim domaćim i stranim festivalima. Njen prvi album radio je Željko Joksimović, ali brzo je potonula u zaborav. Doduše, ona je pre desetak godina najavila da će se posvetiti studijskom radu, jer je razočarana dešavanjima na srpskoj estradi. Povremeno peva na splavovima u Beogradu, a u njenom repertoaru, pored svetskih hitova, nalaze se i narodnjaci.

Video za pesmu "Hvala mu" Cece Slavković:

Filip "sedamdesete zauvek" Žmaher pobedio je 1995. na festivalu Slavjanski bazar"u Belorusiji, zatim je za PGP objavio album "Beskonačno", a još se pamti njegov duet sa Draganom Mirković. Tokom protesta 2000. pripala mu je čast da na mitingu DOS u Valjevu otpeva "Bože pravde", a zatim se preselio u Ukrajinu, gde je, prema sopstvenim rečima, bio veoma popularan. Pre dve godine vratio se u Beograd sa suprugom Anastasijom, ruskom pevačicom, koja često nastupa u beogradskim klubovima.

Pogledajte duet Filipa Žmahera i Dragane Mirković:

(A. Novaković / Telegraf.rs / Foto: Alo, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vagabundo

    12. avgust 2012 | 20:55

    Bojan Milanovic i Filip Zmaher su fenomenalni umetnici. Poslusajte opet njihove pesme na youtube.. Naravno da ce nestati sa srpske scene gde samo bagra peva. Cast izuzecima.. Malo ih je.

  • Slavko

    13. avgust 2012 | 11:59

    Slavko Banjac je živ, nije upokojen. :-D

  • 90te

    12. avgust 2012 | 15:03

    Pesmu "Bumbar" ne peva Gala nego Lina ;-)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA