TV PINK: Novi menadžment, Željko na čelu, Svilan direktor programa!

Posle 15 godina Željko Mitrović preuzeo operativnu funkciju generalnog direktora. U TOP timu i hrvatski TV mag Siniša Svilan i čuveni Estonac Tarmo Krim

  • 0

Željko Mitrović predstavio je danas novi menadžment Pinka. Prvi čovek najgledanije balkanske komercijalne televizije  i predsednik „Pink media group“ posle 15 godina ponovo stupa na operativnu funkciju generalnog direktora kompanije, a uz njega okosnicu "Pinka za 22. vek" čine: Ivan Vlatković (zamenik generalnog direktora), Milica Mitrović (direktor programa), Siniša Svilan (regionalni direktor programa), Vladimir Petković (finansijski direktor), Igor Turčinović (direktor filmskih studija) i možda i najveća zvezda nove sezone - Estonac Tarmo Krim (art direktor), čovek koji je zaslužan za vizuelni identitet poslednjih 10 "Evrosong" takmičenja.

Kako je najavio na konferenciji za medije, Mitrović planira da sa novim timom potvrdi dominaciju koju ružičasti imaju na medijskom nebu Balkana, ali i da svoj TV uticaj još više proširi na zemlje regiona:

- Ovo je "dream team" sa kojim će, siguran sam,  Pink imati najuspešniju TV sezonu u istoriji srpske televizije, rekao je Mitrović za Telegraf, i dodao: - Čak 35 novih emisija i formata, upakovanih u novi vizuelni identitet, uz najsavremenije audio i vizuelne tehnologije, najgledanije serije na svetu, povratak muzičkih pop emisija najavljuju da će Pink naredne sezone vladati medijskim prostorom Balkana. Neće više biti jeftinih scenografija od presvučenih šper ploča, već će produkciono emisije biti u rangu najboljih svetskih formata.

Željko tvrdi da "Pink" više nije na prodaju: - Prodao sam fabriku vode i izvršio sam dokapitalizaciju i pokrivanje svih rupa, tako da više ne pomišljam na prodaju "Pinka". Zatvorili smo rupu od 40 miliona evra, juče i zvanično dali sve zaostale plate, u narednih par dana biće izvršene sve obaveze prema učesnicima pojedinih emisija i od 3. septembra, Pink se ponovo vraća na mesto koje mu pripada - na tron. Naravno, ovo sve ne bi bilo moguće bez Milice Mitrović, koja je u proteklom periodu bila najveći oslonac "Pinka" i koja će i u novoj sezoni biti pokretačka snaga svih novih projekata, zaključuje Željko Mitrović.

U četvrtak će u zgradi Pinka biti predstavljeni svih 35 novih formata, autori i voditelji emisija, od koji su najpoznatiji: Turska serija "Sever i jug", "Prvi kuvar Srbije", "VIP room", "Stotka"...

Predstavljamo novi tim Pinka:

ŽELJKO MITROVIĆ (45)

Željko Mitrović je rođen 31. maja 1967. godine u Zemunu. Po zanimanju je pravnik i diplomirani ekonomista. Krajem 80-tih godina započeo je realizaciju svoje poslovne strategije osnivanjem muzičkog studija PINK u Beogradu. PINK studio je vrlo brzo postao mesto u kome su mnogi muzičari realizovali svoje projekte. Kao rezultat vizije proširenja poslovanja u oblasti radio-difuzije organizovana je radio-stanica pod nazivom PINK RADIO, koja je emitovanje programa otpočela 1993. godine. Vođen idejom daljeg širenja poslovanja Željko Mitrović pokreće i zemaljsku lokalnu TV stanicu - TV PINK.

Program TV PINK počeo je da se emituje 16. septembra 1994. godine sa svega jednom kamerom, malim studijom i jednim odašiljačem. Programski sadržaj sa isključivim akcentom na filmove, serije, kvizove i zabavno-muzičke emisije doveo je vrlo brzo do uspeha. TV PINK je već od početka merenja zvanično najgledanija komercijalna televizija u zemlji.

Danas, Željko Mitrović je vlasnik još dvadesetak kablovskih i satelitskih programa namenjenih različitim populacijama.

TARMO KRIMM, ART Direktor

Bogato dvadesetogodišnje iskustvo iz oblasti produkcije stekao je radeći najznačajnije projekte širom sveta. Karijeru je započeo 1990. godine u rodnoj Estoniji, najpre kao urednik, a zatim i producent informativnog programa na nacionalnoj televiziji. Godine 1998. preuzima funkciju šefa tehničko-operativnog sektora i člana Upravnog odbora, da bi 2001. postao Izvršni direktor javnog servisa Estonije. U periodu od 2002. do 2011. godine, kao producent i menadžer, svoj umetnički pečat ostavio je na spektakularnim scenama najznačajnijeg muzičkog takmičenja Eurosong. Svoj doprinos organizaciji proslave 150-te godišnjice jednog od najznačajnijeg događaja u Meksiku, dao je na poziciji saradnika tehničkog direktora, što je istovremeno njegov poslednji umetnički poduhvat u nizu velikih profesionalnih dostignuća.

IVAN VLATKOVIĆ (53), Zamenik generalnog direktora

Završio Elektrotehnički fakultet. Od 1985. zaposlen u Radio Novom Sadu gde je za svoj rad dobio brojna priznanja. Dobitnik i Godišnje Nagrade Radio Televizije Srbije. Od 1994 god na mestu Direktora Predstavništva za Vojvodinu Televizije PINK. Od 1998. na poziciji Direktora Marketinga RTV PINK, a od 2001. Podpredsednik „Pink Media Grupe“.

SINIŠA SVILAN (51), Direktor programa

Siniša Svilan ima preko 20 godina iskustva u štampanim i elektronskim medijima. Svoju dugogodišnju televizijsku karijeru započinje 1991. godine na nacionalnoj hrvatskoj televiziji u emsijama “Dobro jutro Hrvatska” i “Latinica”. Prekretnicu u svom stvaralaštvu pravi autorskom emisijom “Glamour café”, koja je vrlo brzo prepoznata i nagrađena od strane gledalaca. Krunu televizijskog uspeha ostvario je kao urednik zabavnog programa HRT-a i direktor programa na komercijalnoj televiziji “Nova”. Kroz analizu programa i tržišta potvrdio je svoje znanje, iskustvo i udeo gledanosti televizije “Nova” sa 8 odsto doveo do fantastičnih 30 odsto čime je potpuno izmenio poziciju ove televizije na tržištu.

VLADIMIR PETKOVIĆ, Finansijski direktor

Diplomirao je 2005. godine na Ekonomskom fakultetu u Beogradu gde je stekao zvanje ekonomiste. Nakon diplomiranja dobija svoje prvo zaposlenje u "Unicredit" banci u kojoj će ostati do 2010. godine, od kada svoje iskustvo potvrđuje i u "Volksbank" banci kao senior akaunt menadžer.

IGOR TURČINOVIĆ (40), Direktor filmskih studija

Diplomirao je filmsku i televizijsku produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a može se pohvaliti i diplomom francuskog jezika prestižnog francuskog Univerziteta “Sorbona”. Biografija Igora Turčinovića obuhvata veliki broj kako filmskih tako i televizijskih projekata. U Filmskom centru Srbije od 2005. godine angažovan je kao project manager, te je predstavljao ovu instituciju i na Kanskom filmskom festivalu 2005. godine. Dobitnik je nagrade “LUČONOŠA” za producenta godine 2006/2007 i nagrade “FIPRESCI Serbia” za film “Sedam i po".

(Telegraf.rs/Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA