MEGAHITOVI: Ovo su najslušanije domaće pesme na Jutjubu (VIDEO)

Aca Lukas i Severina imaju najslušanije pesme na "Jutjubu". Saznajte ko je još profitirao od domaćih muzičkih izvođača na osnovu pregleda na najpopularnijem video-sajtu

  • 4

Pre samo nekoliko godina, osnovno merilo uspeha neke pesme izražavalo se preko glasova publike na televizijskim i radio emisijama. Taj primat preuzeo je internet, odnosno sajt Jutjub, gde auditorijum ima na raspolaganju čitav spektar muzičkih numera i video-spotova.

Kada bi se birao letnji hit za ovu godinu, uzevši u obzir posetu ovom popularnom sajtu, pobedu bi odnela Severinina „Italijana“. Promocija nove pesme verenice Milana Popovića u finalu rijaliti šoua „Survajver“ imala je za tri meseca preko 18.000.000 pregleda. Nedavno, "Italijana" je  dobila i dugoočekivani spot.

S druge strane, Saša Kovačević i njegova kompozicija „Lapsus“ izgubila je za dlaku od Cece Ražnatović i pesme „Probudi me kada bude gotovo“ u takmičenju za hit leta, održanom na portalu Opera17. Međutim, mladi pevač nema razloga da bude nezadovoljan, pošto je spot za njegovu novu numeru pogledalo 10,086,762 ljudi. Što se Cece tiče, njen hit „Probudi me kada bude gotovo“ je pogledalo „svega“ nešto malo manje od milion ljudi.

Nova „Zvezda Granda“ Milica Pavlović je, takođe, „profitirala“. Njenu numeru „Tango“, koja je otpevana u „Grand“ šouu ima 6.079.522, dok je drugi klip istine sadžine 1.743.375 pregleda. Interesantna činjenica je da je u pitanju obrada pesme bugarske pevačice Andree Sahare, a “orginal” pod nazivom “Haide hopa” pregledana je za dve godine “samo” 5.800.000 puta.

Nataša Bekvalac je takođe izbacila letnji hit pre nekoliko meseci.  Spot za pesmu “Pozitivna sam”, koji je sniman na Ibici sa manekenom i kasnije dečkom Vladom Vuksanovićem ima za sada preko 3.000.000 pregleda.

Apsolutni domaći rekord na Jutjubu je duet Ace Lukasa i Ivane Selakov “Daleko si”. Ovaj spot postavljen je pre devet meseci, a do sada je ostvario preko 22.000.000 pregleda. Pesma “Daleko si” je nedavno zaokupirala javnost zbog nedavne ljubavne prepiske Danijela i Snežana, poznatija kao “Traktorska ljubav”.  Ovo dvoje mladih ljudi ostavljali su poruke baš na ovom klipu, što je dovelo do porasta gledanosti na Jutjubu.

(Telegraf.rs/Novosti/foto: Jutjub)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • g

    18. septembar 2012 | 14:53

    a de je medo brundo sa 27 miliona???

  • Vladimir

    15. februar 2015 | 23:38

    a sandra afrikica

  • Stanislav

    9. mart 2013 | 18:12

    Odlicno uradjeno!Pesma,igra dobra ideja.Mada siagurn sam da ima jos mnogo takvih,ali nisu amerikanci da odmah kace na net,vec ostane izmedju tih dvoje(ne mislim da umanjujem njegov trud ovom opaskom)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA