EKSKLUZIVNO, RAŠA BUKVIĆ: Kako me je Brus Vilis odabrao za ulogu u "Umri muški 5"

Srpski glumac, koji ima jednu od važnijih uloga u filmu "A Good Day To Die Hard", priča kako se zabavljao sa Vilisom na snimanju nastavka čuvenog serijala

  • 0

Glumac Radivoje Raša Bukvić nedavno je u Budimpešti završio snimanje filma "A Good Day To Die Hard", petog dela serijala "Umri muški", a on za Telegraf priča kako je izgledala njegova saradnja sa Brusom Vilisom, koji ga je lično, posle nekoliko krugova kastinga, odabrao za lik Alika Baranova. Bukvić kaže da se odlično zabavljao na snimanju sa poznatim holivudskim glumcem, sa kojim je, kako navodi, imao dobar odnos.

- Na kastingu u Berlinu sam bio u novembru prošle godine, a dva i po meseca kasnije su me zvali da im pošaljem jedan film koji sam snimio. Odlučio sam da to bude ostvarenje "Les bien-amies", koje sam snimio sa Katrin Denev. Odmah nakon toga su me zvali i ponudili mi ulogu. Koliko je bilo teško proći kasting najbolje ilustruje činjenica da osam ljudi mora da potvrdi izbor, uključujući tu i Brusa Vilisa. Tako da je on sigurno bio odlično upućen u moj rad i činjenicu da sam Srbin - počinje priču Raša, i napominje da je ovo njegov najveći angažman u karijeri, kao i da je tokom snimanja, koje je od aprila do septembra trajalo u Budimpešti, imao nekoliko zajedničkih scena sa Brusom Vilisom.

- Naš odnos bio je veoma poslovan i korektan. Na čitajućim probama smo razgovarali o mom liku i koliko on ima uticaja na Džona Meklejna. Brus se zabavlja dok radi, voli da improvizuje, često se ne pridržava scenarija. Legendarne fraze iz prethodnih nastavaka poput one: "Yippie-Ki-Yay Motherfucker"su njegove improvizacije. Producenti su, znajući to, upozorili nas glumce da, bez obzira na sve, po svaku cenu nastojimo da svoj tekst izgovorimo kao što je napisano. Međutim, kada je Vilis počeo da improvizuje, to sam i ja uradio, zbog čega je scena u kojoj ja hvatam Meklejna izgledala sasvim drugačije nego što je to bilo predviđeno scenarijom - objašnjava Bukvić, i dodaje da mu je lik Bugarina Alika Baranova bio veoma zanimljiv.

- Alik je bivši specijalac i on radi kao produžena ruka moćnog oligarha, koji ne bira sredstva da bi sačuvao svoju moć i novac. Njegov protivnik je Džon Meklejn, i ovo je prvi put da se radnja filma "Umri muški" dešava van Amerike. S druge strane, moj lik je i prilično prefinjen, razume se u balet i operu, veliki je prefekcionista, ali je i veoma narcisoidan. Realno, producenti su rizikovali kada su mene, relativno neafirmisanog glumca, izabrali da tumačim četvrtu ili petu ulogu po važnosti u ovako velikoj produkciji. Pretpostavljam da će mi ovaj angažman mnogo značiti u nastavku karijere - zaključio je Raša Bukvić, koga čeka nekoliko zanimljivih meseci.

Za desetak dana ga u teatru "Atelje" na Monmartru očekuje premijera predstave "Tetovirana ruža" Tenesi Vilijamsa, koju će ekipa igrati svake večeri, sve do sredine januara! Zatim sledi premijera ljubavnog trilera "Goodbye Morroco" alžirskog reditelja Nadira Mokneša, u kojem Raša tumači glavnu ulogu, srpskog arhitektu iz Pariza, koji dolazi u kuću bogatog Jemenina i upoznaje Marokanku, u koju se zaljubljuje. Krajem januara Bukvić putuje u Los Anđeles, gde će nekoliko nedelja biti uključen u promociju filma "A Good Day To Die Hard", čija je premijera zakazana za 14. februar 2013.

Bukvić, koji već nekoliko godina živi u Francuskoj, izgradio je veoma uspešnu karijeru u inostranstvu. Nakon debija u kratkometražnom filmu "Pena za brijanje" iz 2000, glumio je u ostvarenju "011 Beograd“, "Mali svet“ i seriji "Stižu dolari", a 2006. je igrao u francuskoj drami "La Californie", a za ulogu u ovom filmu je bio nominovan i za prestižnu francusku nagradu Cezar.

Zatim su usledili angažmani u dva visokobudžetna filma - trileru "Taken", u kojem je glumio sa Lijamom Nisonom, i filmu "Largo Winch", gde je igrao sa Tomerom Sislijem, Kristin Skot Tomas i Mikijem Manojlovićem. Sa Katrin Denev i Ludivin Sanije snimio je film "Les bien-amies", dok su mu partnerke u ostvarenju "La femme invisible" bile Šarlota Rempling i Džuli Depardje. U međuvremenu je sa Endi Mekdauel snimio i reklamu za "L'Oreal", a glumio je i u filmu "Besa" Srđana Karanovića, kao i u serijama "Moj rođak sa sela" i "Cvat lipe na Balkanu".

(Aleksandar Novaković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA