CENZURA: Zbog izjave o Srbima i Hrvatima, Bob Dilan zabranjen u Hrvatskoj!

Posle izjave Boba Dilana kako Srbin može da prepozna Hrvata, kao crnac rasistu ili Jevrejin nacistu, pesma američkog pevača skinuta je sa talasa Radio Splita na intervenciju glavne urednice Vedrane Krstić Ivanišević

  • 9

Nakon brojnih reakcija medija na izjavu legendarnog Boba Dilana kako Srbin može da prepozna Hrvata, kao crnac rasistu ili Jevrejin nacistu, sa programa Hrvatske radio-stanice Split naprasno je skinut hit nedelje - pesma "Duquesne Whistle" s novog Dilanovog albuma, koja se redovno emitovala od ponedeljka.

Kako piše index.hr, pesma američkog pevača je skinuta s talasa Radio Splita na intervenciju glavne urednice Vedrane Krstić Ivanišević, koju je Uprava Hrvatske radio-televizije (HRT) nedavno sankcionisala sa 20 odsto manjom platom.

Na HRT-u nema liste zabranjenih izvođača, ali se zna se da neke pesme, pre svega srpske, nije preporučljivo puštati. Tako nema pesama Bajage, Balaševića, Ekatarine Velike, Vlade Divljana i njegovih "Idola", "Partibrejkersa", koliko god bili urbani i mirotvorni.

Doduše, nije ni Džoni Štulić, frontmen bivše "Azre", baš omiljen, a sada mesta u programu više nema ni za legendarnog Boba Dilana, (pravo ime Robert Cimerman), koji je svetsku slavu stekao 60-ih svojim angažiovanim stihovima i hitovima poput "Hard Rain''s Gonna Fall" i "Blowin'' in the Wind".

Legendarni pevač je nedavno, u intervjuu čaopsu "Rolingston", govoreći o ukidanju robovlasništva u Americi, izjavio je crnci mogu da prepoznaju rasiste isto kao što Jevreji mogu da osete nacistu, ili Srbi Hrvate.

- Crnci znaju da pojedini belci nisu želeli da se ropstvo ukine, i da se ti belci pitaju, oni bi i danas bili pod njihovim jarmom. Ukoliko vam je neki predak bio robovlasnik ili pripadnik Kju kluks klana, crnci to mogu da osete, kao što Jevreji mogu da osete nacistu, ili Srbi Hrvate - rekao je muzički veteran.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    29. septembar 2012 | 01:46

    to se zove dostojanstvo pa makar i takvo. ono sto mi nemamo,a kao dokaz je brdo hrvatskih estradnih umetnika koji su preplavili nase radio i tv talase.

  • komentator

    29. septembar 2012 | 08:42

    ...sta ce jadni...istina boli...razumemo mi njih :))

  • BENDZ WIND

    29. septembar 2012 | 01:11

    genijalna izjava. inace samse zarekao prije 20 godina da moja noga nikad vise nece stupiti na tlo danasnje NDH, ni avionom preko. nekad sam zagreb volio k'o svoj grad, a danas nek' mi Bog oprosti-da bude Sodoma i Gomora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA