VREMEPLOV: Seks-bombe bivše Jugoslavije nekad i sad (FOTO)

Kako su nekad izgledale Mira Furlan, Neda Arnerić, Lepa Brena, Olivera Katarina, Tanja Bošković... a kako izgledaju danas

  • 0

Zbog njih su se filmovi gledali više puta... istog dana. Njihove slike su objavljivane u "bezobraznim" i onim "finim" časopisima, za njima su uzdisali svi Jugosloveni, a ne samo kamiondžije - one su bile seks-bombe svog doba, a mi vas podsećamo kako su nekad izgledale Mira Furlan, Olivera Katarina, Neda Arnerić... i kako izgledaju danas.

Pojedine nekadašnje lepotice danas ne liče na sebe, kod nekih je sada više plastike nego prirode, a ima naravno i onih kojima godine nisu ništa oduzele.

Mira Furlan (57) - Verovatno najveći seks-simbol jugoslovenske kinematografije. Bez obzira kakav je film, jedno je bilo zagarantovano - Mira će sigurno biti gola, bar do pojasa, a dovoljno je pomenuti čuvenu scenu sa Mikijem Manojlovićem u filmu "Otac na službenom putu".

Lepa Brena (51) - Stamena Tuzlanka je utrla put današnjim zvezdama. Fahreta Jahić je brzo shvatila značaj dobrog izgleda, i od bucmaste devojke utegnute u vruće pantalonice pretvorila se u pevačicu sa stilom.

Neda Arnerić (59) - Lepotica sa krupnim očima čiju je karijeru obeležila legendarna scena iz filma "Ko to tamo peva" praćena još legendarnijom rečenicom "I tata bi, sine!".

Vesna Zmijanac (55) - Mlađima verovatno deluje čudno otkud Vesna na našoj listi, ali početkom osamdesetih Zmijanac je odabrala pravi način da lansira svoju karijeru - slikala se skoro gola, a to je u ono vreme bilo skandalozno.

Olivera Katarina (72) - Žena oko koje su se muškarci bukvalno tukli, glumica koja se proslavila filmom "Skupljači perja" iz 1967, pevačica za kojom su ludeli i u inostranstvu - svojevremeno je održala 72 uzastopna koncerta u pariskoj "Olimpiji".

Tanja Bošković (59) - Glumica čija lepota ne nestaje, zavodnica iz pozorišta i žena koja je okupatore pobedila tamo gde najmanje očekuju - u krevetu. To je dokazala i kao Lili u "Balkan ekspresu" iz davne 1983.

Anja Rupel (46) - Jedna od najlepših dama rok scene stare Jugoslavije. Kao pevačica slovenačkog benda "Videosex" harala je muzičkom scenom tokom osamdesetih, a osim predivnog glasa, mogla je da se pohvali i stasom.

Ksenija Pajić (51) - Hrvatska glumica se proslavila sredinom osamdesetih romantičnim scenama sa Žarkom Lauševićem u ostvarenju "Oficir sa ružom", a kasnije je igrala u brojnim TV serijama.

Anica Dobra (49) - Posle golišavih scena sa Mustafom Nadarevićem u filmu "Već viđeno" iz 1987, Anica je postala ljubimica muškog dela publike, a uspešno je kombinovala izgled buntovnice i devojke iz komšiluka.

(A. N./V. Đ.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA