ODLAZAK EMANUELE: Silvija Kristl preminula u 60. godini

Holandska glumica koja se proslavila ulogom Emanuele u istoimenom filmskom seijalu, umrla je noćas u Amsterdamu od posledica moždanog udara

  • 1

Legandarna holandska glumica Silvija Kristl, čuvena Emanuela, umrla je noćas u Amsterdamu u 60. godini, od posledica moždanog udara koji je doživela u julu. Silvija je godinama bila teško bolesna, a nakon raka grla koji je uspšno izlečila, dijagnostifikovan jo je i rak jetre.

- Silvija je preminula tokom noći u snu - potvrdila je portparolka Kristlove, Marieke Verharen, koja je dodala da je ona od jula bila na lečenju u bolnici u Amsterdamu.

Da podsetimo, Kristl je stekla svetsku slavu posle prvog filma iz serijala “Emanuela”, koji je prikazan u Francuskoj 1974. Film koji govori o erotskim avanturama mlade žene na proputovanju u Aziji bio je toliko popularan da je čak 13 godina bio na repertoaru jednog bioskopa na Jelisejskim poljima u Parizu.

Usledila je serija nastavaka sa Kristl u glavnoj ulozi - “Emanuela 2″ je snimljen 1975, “Zbogom Emanuela” 1977. i “Emanuela 3″ 1984. Takođe, ona je igrala i u filmovima “Mata Hari”, “Ljubavnik ledi Četerli” i “Privatni časovi”.

Silvija Kristl bila je idol tinejdžera tokom sedamdesetih i osamdesetih, a njeni filmovi su se poklopili sa seksualnom revolucijom u svetu. Iako je mnogi kritičari nikada nisu ubrajali u "ozbiljne glumice", Silvija je bila i ostala legenda.

(A. N.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lucky

    19. oktobar 2012 | 06:05

    Bas mi je zao, a setio sam se filmova iz 70- ti i bila si bas ljepotica. R.I.P. Pocivaj u miru!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA