BOGATO: "Dizni" kupio "Lukasfilm" za 4 milijarde dolara (VIDEO)

- Vreme je da sve prepustim novoj generaciji stvaralaca filmova - rekao je Lukas

  • 0

Medijski gigant "Dizni" kupio je kompaniju "Lukasfilm" (Lucasfilm), uključujući i legendarnu "Ratovi zvezda" franšizu.

Vrednost preuzimanja kompanije, koja je u stopostotnom vlasništvu Džordža Lukasa, procenjuje se na nešto više od 4 milijarde dolara, navodi se u saopštenju.

- Vreme je da sve prepustim novoj generaciji stvaralaca filmova. Uveren sam da će "Lukasfilm" pod "Diznijevom" kapom i vođstvom Kejtlin Kenedi pomoći da "Ratovi zvezda" nastave da žive i “cvetaju” još nekoliko generacija – poručio je Lukas.

"Dizni" je u saopštenju najavio izlazak novog filma koji će se radnjom nastaviti na kraj originalne trilogije, a u bioskopima bi trebalo da se pojavi 2015 godine.

Ovi filmovi su do sada "Lukasfilmu" doneli zaradu od 4,4 milijarde dolara, a da li će Dizni vratiti sjaj najomiljenijoj naučno-fantastičnoj franšizi svih vremena, sazaćemo vrlo uskoro.

"Lukasfilm" upravlja i kompanijama: "LukasArts" (LucasArts), koja proizvodi video-igre, "ILM" (digitalni efekti) i "Skajvoker saund" (Skywalker Sound), čija je delatnost audio i muzička produkcija.

(Telegraf.rs / NoveIgrice.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA