Turkinja sa Kosova zapevala na srpskom u Sulejmanu Veličanstvenom! (VIDEO)

U jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čisto srpskom jeziku

Suzan Kardes

Turska pevačica Suzan Kardes, koja je poreklom sa Kosova i Metohije, otpevala je u sinoćnjoj epizodi  veoma popularne serije “Sulejman Veličanstveni”  čuvenu sevdalinku “Sejdefu majka buđaše”, ostavivši u čudu ovdašnji milionski auditorijum koji pomno svake večeri prati nove dogodovštine kultnih osmanskih ličnosti.

Naime, u jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja, koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čistom srpskom jeziku.

Tako je, još jedanput utvrđena viševekovna povezanost dve nacije, a pasionirani ljubitelji osmanske kinematografije mogli su da dobiju potvrdu da su i u “carskom Stambolu” veoma cenili naš govor i muziku.

Pogledajte kako je zvučala ova pesma u sinoćnjoj epizode turske serije:

Inače, ova pesma je bila i ostala deo standardnog repertoara mnogih naših pevačica. Nju su pevale Silvana Armenulić, Merima Njegomir, Ksenija Cicvarić, a poslednji put na našoj televiziji je otpevana za vreme novogodišnjeg programa na TV Pink, gde su je u duetu izvele Snežana Đurišić i Neda Ukraden.

(Telegraf.rs )


Tagovi: Kosovo i Metohija, Sevdalinka, Sulejman Veličanstveni, Suzan Kardes
Najnoviji komentari
 • S
  Sssssssssss

  uopste nije vazno ko su nam cukun dede,vazna je kultura vaspitanja.mi smi vaspitani u islamskom duhu i ne vidim sta je tu lose.bog je jedan i cemu onda frka kad verujemo u isto,samo na svoj nacin.ne valja vredjati tudje jer onda ne postujes ni svoje.

 • s
  snezana mancic

  Velika, ali velika steta je da se ova divna pesma nije prevela na Turski. Odatle bi se dalje prevodilo na ostale jezike gde se ova popularna serija gleda, a to je jako veliki auditorijum. Pesma inace POTPUNO odgovara sceni i situaciji epizode, znaci, prevod bi samo jos upotpunio “poruku pisca” i atmosferu, i svi gledaoci sirom sveta bi culi i videli ovu divnu pesmu, sto nam u ovim vremenima nama Srbima bio jedan divan “poen”, pozitivan u svakom pogledu.
  Steta, sto bi Turci rekli -yazik.

 • s
  snezana mancic

  bua

 • s
  sara

  Kod nas u Republici Srpskoj na časovima srpskog jezika ucimo da se kaze dijeli mislim komentari su suvisni dragi nasi sunarodnici bosanci,muslimani,bosnjaci,turci ili kako već priznajte o dakle potičete.Zapitajte se malo kako vam se zove pradeda,pa onda komentarišite nešto

 • S
  Sssssssssss

  pa nije citav svet nastao od srba,bosnjaci su sloveni,a ne srbi.

Pogledajte sve komentare

Vesti

Sport

foto dana

Jetset

video dana

Zanimljivosti

Život & Stil