Turkinja sa Kosova zapevala na srpskom u Sulejmanu Veličanstvenom! (VIDEO)

U jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čisto srpskom jeziku

  • 46

Turska pevačica Suzan Kardes, koja je poreklom sa Kosova i Metohije, otpevala je u sinoćnjoj epizodi  veoma popularne serije “Sulejman Veličanstveni”  čuvenu sevdalinku “Sejdefu majka buđaše”, ostavivši u čudu ovdašnji milionski auditorijum koji pomno svake večeri prati nove dogodovštine kultnih osmanskih ličnosti.

Naime, u jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja, koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čistom srpskom jeziku.

Tako je, još jedanput utvrđena viševekovna povezanost dve nacije, a pasionirani ljubitelji osmanske kinematografije mogli su da dobiju potvrdu da su i u “carskom Stambolu” veoma cenili naš govor i muziku.

Pogledajte kako je zvučala ova pesma u sinoćnjoj epizode turske serije:

Inače, ova pesma je bila i ostala deo standardnog repertoara mnogih naših pevačica. Nju su pevale Silvana Armenulić, Merima Njegomir, Ksenija Cicvarić, a poslednji put na našoj televiziji je otpevana za vreme novogodišnjeg programa na TV Pink, gde su je u duetu izvele Snežana Đurišić i Neda Ukraden.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DINo

    1. novembar 2012 | 19:20

    Ako je Sejdefa srpsko ime onda je i pjevala na srpskom jeziku ali za vas neupucene ovo je Sandzacka sevdalinka i naravno u pitanju je bisanski jezik.

  • Lilly

    1. novembar 2012 | 21:12

    "Visevekovna povezanost dve nacije"??? Kakav cinizam! A kroz ostatke NATO bombi se, pretpostavljam, vidi povezanost sa americkom spoljnom politikom...

  • cvrle

    2. novembar 2012 | 10:16

    za neupucene SRPSKI JEZIK je bio 3 najvazniji jezik na turskom dvoru za vreme malo pre i posle vladavine Sulejmana. Ma koliko da su bili mocni nisu tako lako mogli trgovati sa Balkanskim drzavama. { ovo nije izmisljotina nego istoriska cinjenica}

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA