46

Turkinja sa Kosova zapevala na srpskom u Sulejmanu Veličanstvenom! (VIDEO)

U jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čisto srpskom jeziku

Suzan Kardes

Turska pevačica Suzan Kardes, koja je poreklom sa Kosova i Metohije, otpevala je u sinoćnjoj epizodi  veoma popularne serije “Sulejman Veličanstveni”  čuvenu sevdalinku “Sejdefu majka buđaše”, ostavivši u čudu ovdašnji milionski auditorijum koji pomno svake večeri prati nove dogodovštine kultnih osmanskih ličnosti.

Naime, u jučerašnjoj epizodi, prilikom priprema za venčanje sluškinje Nigar-kalfe, sluškinja, koju glumi pevačica sa Kosova i Metohije, peva nevesti Nigar-kalfi noć pre njene udaje, na čistom srpskom jeziku.

Tako je, još jedanput utvrđena viševekovna povezanost dve nacije, a pasionirani ljubitelji osmanske kinematografije mogli su da dobiju potvrdu da su i u “carskom Stambolu” veoma cenili naš govor i muziku.

Pogledajte kako je zvučala ova pesma u sinoćnjoj epizode turske serije:

Inače, ova pesma je bila i ostala deo standardnog repertoara mnogih naših pevačica. Nju su pevale Silvana Armenulić, Merima Njegomir, Ksenija Cicvarić, a poslednji put na našoj televiziji je otpevana za vreme novogodišnjeg programa na TV Pink, gde su je u duetu izvele Snežana Đurišić i Neda Ukraden.

(Telegraf.rs )


Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Tagovi: Kosovo i Metohija, Sevdalinka, Sulejman Veličanstveni, Suzan Kardes
Popularni komentari
 • D
  DINo

  Ako je Sejdefa srpsko ime onda je i pjevala na srpskom jeziku ali za vas neupucene ovo je Sandzacka sevdalinka i naravno u pitanju je bisanski jezik.

 • c
  cvrle

  za neupucene SRPSKI JEZIK je bio 3 najvazniji jezik na turskom dvoru za vreme malo pre i posle vladavine Sulejmana. Ma koliko da su bili mocni nisu tako lako mogli trgovati sa Balkanskim drzavama. { ovo nije izmisljotina nego istoriska cinjenica}

 • L
  Lilly

  “Visevekovna povezanost dve nacije”??? Kakav cinizam! A kroz ostatke NATO bombi se, pretpostavljam, vidi povezanost sa americkom spoljnom politikom…

foto dana

video dana