NENAD OKANOVIĆ: Kusta je ulogu u filmu "Vir" odigrao kao vrhunski profesionalac! (FOTO)

- Radnja filma smeštena je u devedesete, i u centru pažnje su trojica drugara - jedan je skinhed, drugi je kriminalac, a treći je slikar sa traumama sa ratišta. "Vir" nudi nadu i veoma je optimističan - kaže Okanović za Telegraf

  • 2

Sutra uveče u Sava centru biće premijerno prikazan film "Vir", u kojem glavne uloge tumače Nenad Okanović, Srđan Pantelić, Nebojša Đorđević, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić i Emir Kusturica. Nenad Okanović za Telegraf kaže da je "Vir", iako govori o devedesetim godinama, pozitivan i optimističan film, i objašnjava kako su reditelj i scenarista Bojan Vuk Kosovčević i on ubedili Emira Kusturicu da prihvati kontroverznu ulogu u ovom ostvarenju.

- Ovo je veoma ozbiljan film, mi ga radimo tri i po godine. Reditelj i scenarista je Bojan Vuk Kosovčević, koji je napisao fantastičan scenario. Priča je o devedesetim godinama u Beogradu, i uopšte se ne bavimo politikom. Znam da ljudi, kada kažeš devedesete, prokomentarišu: "Zašto opet", ali to su inspirativna vremena za filmove. Mene najviše pogađa to što se ponovo vraća taj vir koji nas je uhvatio devedesetih, a on predstavlja metaforu, nesreću koja je uhvatila mlade ljude i ne pušta nas napolje. "Vir" nudi nadu i veoma je optimističan. Da nije takav, ne bih ga radio ni kao producent - priča Okanović za Telegraf, i dodaje:

- U centru pažnje su tri drugara, koji su kao klinci odrasli zajedno, ali su se kasnije razišli. Jedan je postao vođa bande skinhedsa, drugi je kriminalac, a treći je umetnik, slikar, koji je bio na ratištu i vratio se sa posttraumatskim sindromom. U 48 sati, tokom kojih se dešava radnja, njihove životne priče ponovo se isprepleću i utiču jedne na druge. Ja igram slikara Grofa, Srđan Pantelić kriminalca, a Nebojša Đorđević skinhedsa. U filmu igraju i velikani našeg glumišta Dragan Nikolić i Mirjana Karanović, koji su napravili prave glumačke bravure.

Nenad Okanović kroz smeh objašnjava kako su nagovorili Kusturicu da učestvuje u projektu.

- Vuk i ja smo seli u kola, otišli na Mokru Goru, presreli Kustu i dali mu scenario i kratki trejler sa nekoliko scena, čisto da se vidi koja je naša ideja. On je to pogledao, pročitao scenario i pitao: "I, šta vi hoćete od mene?". Mi mu odgovorimo: "Hoćemo da igrate u filmu", naravno on pita: "Šta da igram?", i mi kažemo, oca vođe bande skinhedsa, čoveka zbog kog je njegov sin i počeo da mrzi Rome i sve ostale koji su različiti od njega. Kusta kaže: "Dobro, zanimljiva uloga, hoću da radim sa vama". Pokazao se kao odličan glumac i svoj deo posla je odradio kao veliki profesionalac - navodi Okanović, i dodaje da mu ne smeta to što ga ljudi uglavnom pamte po ulozi sina Dragana u seriji "Selo gori a baba se češlja".

- Kada govorim o ulozi sina Dragana, uvek kažem: "Bolje da sam napravio nešto nego da nisam napravio ništa u životu". Sada ćemo videti da li znam da radim još neke druge stvari, jer je uloga u "Viru" sasvim drugačija od sina Dragana, Grof je ozbiljan lik - zaključio je Nenad Okanović.

(A. Novaković / Foto: Ekipa filma "Vir")

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosnjak

    14. novembar 2012 | 01:34

    Covjek koji prode vjeru za veceru je hodajuci "les" i taj ce prodat i rodjenog brata samo da napreduje.

  • Vlajko

    12. novembar 2012 | 18:49

    O Boze gospode, Okanovic da komentarise Kustu....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA