PRVI GLAS SRBIJE: Pogledajte prvih šest finalista!

Nikola Planka, Ivan Petrović, Saška Janković, Snežana Vušović, Jovana Živković i Boris Petrović izborili su svoje mesto u finalu i tako se približili svom cilju

  • 4

U pripremi takmičara za nastup, svaki član žirija pozvao je specijalnog gosta, koji su zajedno mladim pevačima nesebično prenosili svoje iskustvo. Vladov pomoćnik bio je Kiki iz Pilota, Aleksandri se pridružila koleginica iz BiH Maja Sar, dok su Maretovoj grupi pomagale članice grupe "Bjuti kvins".

Tokom nadmetanja prvo su se predstavili takmičari iz Vladove grupe. Led su probili majstor bitboksa Nikola Planka i sjajna Maja Milovanović.

Pred njima je bio nimalo lak zadatak - izvođenje pesme "You're the One That I Want",  koju su kandiati morali da izvode uz odgovarajuću koreografiju. Nikoli je to najteže palo. Ovaj momak je odličan plesač, ali mu zadati žanr nije najbolje legao, te je došlo do rasprave sa koreografkinjom Sandrom.

Ceo sam se ukočio zbog nje - žalio se Nikola, ali kad je izašao malo napolje da ohladi vruću glavu, uspeo je da se pribere i nastavi sa vežbom.

Palo je pomirenje, a zahvaljujući Vladovoj pomoći, uspeli su da izbace energiju da kraja. Ipak, na samoj sceni, prema mišljenju žirija, ni Nikola ni Maja nisu zablistali. Trema je učinila svoje. Mentor Vlado nije bio oduševljen finalnim nastupom, jer su oboje bili mnogo bolji tokom vežbi i prokomentarisao je: "Oboje ste me prijatno razočarali. Bili ste savršeni, ali otpozadi, nekome ko je došao do finala to ne priliči. Kandidat koji nas napušta večeras je Maja", oštro je završio Vlado.

Aleksandra je obećala svojim kandidatima maksimalnu podršku i u tehničkom i u kreativnom delu, a prvi su se okušali Ivan Petrović i Žarko Šinković. Njihova numera je bila "Jedina", pesma Zdravka Čolića. Za razliku od Nikole, koreografkinja Sandra je ove momke inspirisala, te su uživali uvežbavajući korake.

No, obojica nisu krili da se plaše treme i da će ih to možda koštati učešća. Vladu se veoma svideo Žarkov opušten i ležeran stav prilikom izvođenja na sceni, ali se, prema mišljenju žirija, vokalno najbolje pokazao Ivan, na čijoj strani je bila i škola pevanja. Aleksandrina odluka glasila je da, i pored sjajnog utiska kod obojice kandidata, takmičenje napusti Žarko. Ivan nije krio suze-radosnice.

Saška Janković i Dragana Cvetković prve su nastupile iz Maretove grupe. "Mito bekrijo" bio je pravi izazov za dame, jer nijedna do sada nije izvodila narodne pesme. Uz pomoć članica grupe "Bjuti kvins" i Mareta, Saška i Dragana su se veoma dobro snašle, tako da je žiri bio na pravim mukama, naročito njihov mentor, koji je morao da donese veoma tešku odluku. "Kandidat koji nas napušta večeras je Dragana Cvetković", zaključio je Mare.

Drugi deo takmičenja nastavile su Jelena Vukojević i Snežana Vušović iz Aleksandrine grupe. Njih dve izvodile su pesmu "Turn me on" Niki Minaj. Obe su se sjajno snašle i dobile pohvale za nastup, tako da Aleksandri nije bilo nimalo lako da odluči. "Obe mnogo obećavate i imate sjajnu energiju. Kandidat koji nas napušta je Jelena Vukojević", završila je Aleksandra.

Sjajan utisak ostavile su i Katarina Gardijan i Jovana Živković iz Vladove grupe, koje su izvodile Aleksandrinu numeru "Bivši dragi". Maretu se više dopalo Jovanino izvođenje refrena, dok je Aleksandra pohvalila Katarinino snalaženje u niskim tonovima. Ipak, mentor je presudio, uzimajući u obzir sve do sada, Vladova konačna odluka bila je da dalje takmičenje nastavi Jovana Živković.

Najveća zabava usledila je sa Borisom Petrovićem, čuvenim pumpadžijom, i mladom mamom Ivanom Bojanović. Njih dvoje su uživali tokom uvežbavanja numere "Jabuke i vino" Zane Nimani i Željka Bebeka. Boris se sjano provodio, dok se Ivana vrtela oko njega, ali smatra da su to njene šmekerske fore na koje on neće pasti jer ima devojku.

Ivana je bila sigurna u sebe pred nastup, dok se Boris našalio da će dići u vazduh pumpu ako prođe. Na sceni su oboje zablistali. Aleksandra je pohvalila Ivanu, a za Borisa je rekla da je bio jednostavno fenomenalan. I Vlado nije štedeo na komplimentima, tako da se mentor Mare ponovo našao na mukama. "Reč je o ultranijansama, kandidat koji nas napušta je Ivana Bojanović".

Iako su veoma blizu ostvarenju svog sna, prvih šest finalista očekuje još mnogo izazova. U nedelju će im se pridružiti kandidati sa kojima ulaze u još žešću borbu. Svi su dokazali svoje glasovne mogućnosti, ali moraće da pokažu i da su dovoljno jaki i spremni da savladaju sve strahove.

(Telegraf.rs / Izvor: Prva.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    11. novembar 2012 | 09:27

    Jucerasnja emisija je primer kako se namestaju finalisti. Vlado je progurao svoju zemljakinju koja se jadna sinoc drala iz petinih zila i naravno prosla a devojka sa kojom je bila u duelu bez obzira na ekstra komentare iz zirija je izbacena iz daljeg takmicenja??? Velika bruka i sramota za Prvu TV!

  • lepigoga

    11. novembar 2012 | 10:58

    mala debela prodje...dokle vise crnogorska veza?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA